BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни заведения > Обецанова механа в Банско...
Макар и пренаситено с бетонни постройки, Банско си остава планинското селце, в което през социализма почиваха само леяри, стругари и... овчари
Макар и пренаситено с бетонни постройки, Банско си остава планинското селце, в което през социализма почиваха само леяри, стругари и... овчари

Обецанова механа в Банско...

До момента мнението не се подкрепя. (общо гласували: 5616)

Патила в прехваленото Банско, което прилича вече на панелен комплекс в някой голям град

На 24 юни, преди все още да знаем за проваления втори ден на Elevation Music Fest решихме да идем на разходка в Банско. Часът беше 10.30 и нормално е все още нито едно заведение да не е отворило врати, освен кафетата. За наша голяма радост видяхме, че в Обецанова механа двама келнери подреждаха масите. След като възпитано поздравихме с "Добро утро или добър ден, работи ли вече заведението ?" получихме от единият келнер подигравателен поглед и отговор " Ха, работи ли?". Вероятно виждайки нашето объркване другият келнер каза: "Да, заповядайте". До тук нищо, кой знае какво различно, от типичното посрещане на българи в заведение :).

Донесоха ни меню. Разбира се аз, информирана за БЕЗБОЖНО, подчертавам изрично, БЕЗБОЖНО надутите цени, в този град, не се учудих, че една обикновена шкембе чорба е 4 лева и 70 ст.! Така или иначе, нашата компания бяхме решили да хапнем нещо топло, макар и по рано от обикновеното време за обяд.

Направихме поръчка на една шкембе чорба и три пилешки супи, две салати и три айряна. Докато ние поръчвахме доволни, че ще хапнем, на съседната маса седнаха компания млади хора, също като нас дошли на феста и искащи да получат нещо добро за парите си. След като им дадоха меню , младежите вероятно притеснени от високите цени в заведението станаха и си тръгнаха. Келнерът който ни посрещна с подигравателната реплика ги изпрати с думите: " Ей, кво бе! Да не би да има кабърчета на тая пейка? Къде хукнахте така? Задавихте ли се...".

Ние онемяхме!

Това, че хората влязоха в заведението, не ги обвързва с поръчка. Поне аз не знам да има такава клауза в обслужването на клиенти някъде по света, освен в супер реномирани заведения, с обслужване което се дава за пример по списанията и предварителна резервация от месец напред. Но, като добре дресирани българи, преодоляхме изненадата си.

На 20-тата минута, след поръчката ни, в заведението влязоха две жени и едната, още в движение, се информира какви супи предлага заведението. Седнаха и поръчаха, като обясниха, че бързат за автобус. Келнерът отговори: "Супата ни е готова. Нямате проблеми!".

След като почакаха търпеливо 10-15 мин. (на нас ни бяха донесени вече салатите и айряните :) все пак само след 30 мин.), едната жена попита какво става със супата и отново беше "информирана" от "любезния" келнер " - "Тука не е Макдоналс! Тука пише механа. Като искате бързо - не идвайте тука!".

Няма да разказвам за последвалите реплики, след станали и тръгнали без поръчка клиенти и преминавам направо към края. След 45 минути от поръчката ни, бяхме "ОБСЛУЖЕНИ" с готовите супи, които очаквахме с нетърпение, макар и вече доста изнервени от обслужването. На 15-тата минута след супите бяха донесени подправките за чорбата.

Върхът беше в края, когато получихме сметката. Вместо 3 пилешки и 1 шкембе чорба, бяхме таксувани с три пилешки и ТРИ ШКЕМБЕ ЧОРБИ, за да се увеличи сметката с 15 лв. След като обърнах внимание на сервитьора ,че искам да дойде, за да направим уточнението, той не дойде и се наложи аз да отида до бара, за да уточним крайния резултат.

За сведение на всички, които четат този материал, сметката за ТРИ ПИЛЕШКИ СУПИ, ЕДНА ШКЕМБЕ ЧОРБА, СЕЛСКА САЛАТА, ОВЧАРСКА САЛАТА, ТРИ АЙРЯНА И ЕДНА БИРА ПИРИНСКО,

ПЛАТИХМЕ 50 ЛЕВА И 40 СТ.!

ХОРА-А-А, НЕ ХОДЕТЕ В БАНСКО, ДА ПЪЛНИТЕ КЕСИИТЕ НА САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ТАМОШНИ КРЪЧМАРИ!

ПОКАЖЕТЕ ИМ, ЧЕ ТОВА, КОЕТО ПРЕДЛАГАТ, НЕ СТРУВА ПАРИТЕ, КОИТО ИСКАТ!

Автор: Диана (didi61@mail.bg)
Написано на 26 юни 2011 в 18:58 ч.
коментар До момента има 58 коментара:
Написано на 29 юни 2011 16:09 ч.
Диана, В такива лсучай бих препоръчала Добрнище като дестинация. За разлика от обслужването и цените в Банско, в Добринище (кето се намира на 6км от Банско) можете да намерите наистина доброжелателно посрещане на цени много по-ниски от цените в Банско.  Може да помислиш, че съм пристрастна, но родителите ми имат механа в Добрнище. Цените на супите са под 2 лв и до сега мнозинството от клиентите им не само се връщат, а и стават добри приятели.  За съжаление некомерсиалните места, които предлагат добро обслужване и качествена храна, трябва да се борят за популяризирането си, а такъв тип заведения като посочената механа печелят без да влагат дори малко старание. Не се отказвайте от този регион! Поздрави, Петя http://mehana-dedodine.ovo.bg/
подкрепя мнението
Написано на 5 септември 2011 13:22 ч.
Az sum rabotil v tazi mehana i ne se iznenadvam ot durjanieto s koeto sa se otnesli kum vas!!! Tam servitiorite ako vi vidqt che ste chujdenec shte vi napravqt i svirka ako trqbva..no ako si bg. umirash...tova e....rabotih tam 2 meseca i se otkazah zashtoto nemoga da se otnasqm taka kakto te iskaha....da se urkat klientite da qdat kakvo li ne! Sednal li e nachi trqbva da napravish menu pone 30 lv na chovek...ili posle te nasirat i shefove i kolegi...prosto e otvrat tova neshto 
случаен
Написано на 8 ноември 2011 13:06 ч.
Защо си мислите че всички механи в Банско се държат от банскалии, защо слагате цяло Банско под един знаменател. Да има скъпи механи, има и по евтини, има и заведения за бързо хранене, това че вие сте седнала в центъра на Банско в една от скъпите механи, не ви дава право да съдите и останалите.Що се отнася за обслужването, сигурен съм че обслужването в обецанова механа е на ниво, защото съм бил там. Мисля, че малко преувеличавате. Иначе за цените съм съгласен, да скъпичко е, но вие сте видели цените, защо сте останали, да си бяхте тръгнали, какво после ми се оплаквате.Иначе като дестинация, по добър и привлекателен зимен център в България просто НЯМА, ако толкоз ви се струва скъпо в Банско, където можете да спите за 20лв двойна стая ако потърсите, и да се храните за 10-15лв на ден на човек. Ми ходете в Австрия или Швейцария да видите какви са цените там. Спрете да говорите глупости без факти. А и снимката коя я е сложил не знам. Да не би това да е вашете село в някоя планинска дупка.  Вида на Банско е съвсем различен и всичко го знаем. Не случайно се провеждат световни ски състезания при нас.
не подкрепя мнението
Написано на 12 ноември 2011 00:22 ч.
Как няма да си мислят човек, идват обикалят виждат къде е по-лъскаво влизат и почват, дай, дай, дай.. и после, ама то сега така то иначе. Ми има си сайтове, има форуми, има местни хора, колкото и да е спри попитай някой за нормално място за ядене по това време, прилично и културно и ще те упътят.. какъв е проблема не знам.. такива заведения.. към уважаемата авторка има НАВСЯКЪДЕ, или греша?
Лина
не подкрепя мнението
Написано на 15 ноември 2011 17:39 ч.
Аз посещавам Обецанова механа винаги, когато пътувам до Банско и мога да кажа, че това е едно от най-добрите заведения в региона, които си струва да посетите. Кухнята е изключителна, обслужването - перфектно /рядко се среща такова обслужване по заведенията/, вечер през зимата има жива музика, атмосферата е приятелска, всичко е на ниво. Вярно, цените са по-високи от нискоквалитетните механи в Банско, но високото качеството е ясно, че струва пари. На въпросната авторка мога да кажа да не посещава места, които не са по джоба и. Има и евтини заведения в града. Освен това хората предлагат меню и винаги можеш да си тръгнеш без да поръчаш, ако нещо не ти допада.
zarina
подкрепя мнението
Написано на 19 ноември 2011 00:44 ч.
Ако ходите в Банско препоръчвам ви механа Зехтинджиева къща http://zehtindjieva.com за да нямате проблеми. Аз лично винаги ходя там и моите приятели също
подкрепя мнението
Написано на 27 ноември 2011 21:24 ч.
Хора, ако отивате в Банско или планирате да ходите - моят приятелски съвет е: ПРОПУСНЕТЕ ТАЗИ МЕХАНА !!!1. Сервитьорите са учитиви дотолкова, че се чувствуваш изтормозен отвсякъде - още не си погледнал менюто, и вече ти натрапват специалитети от по 40-50 лева порцията. Наложи се 3 пъти учтиво да отказвам ...2. Непременно човек трябва да се консултира за цените на всяко едно нещо- вино, блюда... На нас ни пробутаха вино от 50лв. гарафата. Няма го в менюто, разбира се!!3. Оркестърът им /3 циганина от 4 / е позабравил добрите македонски песни и кара някаква фолк-чалга... Качество на музиката - 0, само децибелите са високи..Като допълнение после тръгва по масите и досажда до безкрайност на клиентите с надежда за някакъв келепир.4. В един момент влезе някакъв вълк / май като от Ну погоди, само че онзи от екрана е много по-секси / и заедно с някаква фотографка започнаха поредната гавра с клиентите - искаш-не искаш, идват и се снимат с теб ... кошмар!!!5. Е накрая сметката беше черешката на тортата - за 1 каварма + 1 пилешко филе + 1 пърленка + 1 гарафа тяхна си вино = 90 леваНякакви чужденци се опитаха да кажат нещо за тяхната си сметка, но разбира се нашенците от тази механа се правеха , че не разбират за какво става въпрос... и свалиха маските на любезност, които се опитваха да носят през цялото време.Ужасна работа - селски, бай-Ганьовски манталитет отвсякъде!Хора, пазете се и внимавайте с подобни пишман-ресторатньори!
подкрепя мнението
Написано на 11 декември 2011 23:57 ч.

Всичко казано по горе е вярно тази механа е наи отвратителното завидение в Банско,аз имах честа да работя преди време там и бях отвратен от начина по които тримата сопственици караха сервитьорите да изнудват клиентите и да ги товарят със високи сметки,а ако някои се опъваше от тористите го плашеха с полиция. Да не говорим , че там се води двоино щтетоводсво,не се маркира всичко,пробутватви ВИНА които струват 3-4 лева за по 40 -50 лева,и съмнителни АЛКОХОЛИ ОТ ТУБИ. А сервитьорите са наистина ужасно коварни. Които не вярва на думитеми нека да посети ОБЕЦАНОВА МЕХАНА и да си прекара една "приятна" вечер???

Написано на 21 януари 2012 19:04 ч.
Нешо ми се губи смисълът на казаното.Хора влезли сте в заведение което не ви е по джоба и после си го изкарвате по този начин.Никой не каза нищо за храната там,ще кажа аз-перфектна кухня имат.Даже хляба е пресен и приготвен на място.Запознах се с един от собствениците,не му запомних името но е от Стара Загора,наемът на такова заведение в банско е 100 000 евро и нагоре,няма как да е евтино.А и качеството си има цена.За недоволните работници само ще кажа-всички уволнени поради некадърност са като вас.Моето мнение е,че ако парите не са чак такъв проблем заведението си заслужава.
klient
Написано на 3 май 2012 15:29 ч.
Ima i hubavi strani tazi mehana naprimer avtentichnqt orkestar v obecanova mehana  na koito se radvame vinagi kogato q poseshtavame  momcheto s akordeona pee strahotno zabavlqvat ni strahotno.
Петко…
подкрепя мнението
Написано на 14 юли 2012 19:48 ч.
Готина механа в Банско е Мацурев хан- добри цени, обслужване на ниво и най-важното  вкусно, да си изядеш пръстите. Препоръчвам я на всички, няма да сбъркате.
Написано на 26 юли 2012 00:33 ч.
Минавайте далеко от Обецановата механа. А ако все пак сте търсачи на силни усещания и решите да я посетите, носете си антистенокардин, за да не ви прилошее, като видите сметката.Петър
Васко Клеца
подкрепя мнението
Написано на 12 август 2012 21:54 ч.
Безбожно високи цени. Лошо обслужване. Явно когато решиш да си поръчаш "само" супа + хляб за скромната сума от 8.80 (4.90 + 3.90) и вече не представляваш интерес за персонала. Иначе супата беше вкусна, а кюфтето, което струваше 6.90 беше сурово и гадно.НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ НА НИКОЙ! КОЖОДЕРИ!
Н. Колев
Написано на 31 август 2012 11:43 ч.
Здравейте ,искам да споделя и аз своя опит.Както много от тук изказалите се и ние се опраихме от цените на заведенията в Банско. Ето защо решихме ,да потърсим нещо по-прилично в Добринище.Ех ,един от нас се жертва да не пие алкохо ,за да ни закара до там и ,да ни върне. Вечеряхме в механа "Дедо Дине" - адреса й е Добринище ,ул Гоце Делчев 10...въвеждате в GPS-a и сте там за 5-10мин (ако сте отседнали като нас в Банско).Ще споделя някои от цените ,които ни изненадаха повече от приятно.Пилешка супа ,шкембе ,боб в гърне (уникално вкусен) всяко от изброените по 1,80лв. Пържени картофки ,както и повечето гарнитурки бяха по 1,50лв с изключение на мешаната гарнитура която беше "по-скъпичка" 2лв ;)))Всички месца на скара се приготвят в двора пред вас на дървени въглища и са също уникално вкусни. Кебапче или кюфте = 1лв ,шишче = 2лв (ако не се лъжа) , и т.н.Концетратите - ракия българска 1.50лв ,мастика - 1.50лв ,бира (Пиринско) 1.50лв ,мисля че останалите марки бира също не превишаваха 2лв.Цитирам цени по спомени, от нещата които поръчвахме снощи.За обслужването също мога да говоря само суперлативи. Само дано не очаквате нещо хипер луксозно (ако държите на всяк цена на лукса отидете ,да се храните в Кемпински)...обстановката при "Дедо Дине" е по-непринудена и всичко е в битов стил ,като искам да припомня ,че все пак става въпрос за Механа.Изкарахме си страхотно и със сигурност пак ще сме там в следващите дни.
grupata veseliaci
Написано на 7 ноември 2012 12:01 ч.
kogato reshite da posetite mehana obecanova kashta ne e chak tolkova losho ima hubav orkestar koito kompensira vichko negativno te ni nakaraha da se zabavliavame edno ot momchetata pee prekrasno a muzikata im e nai dobrata v bansko i nie ochakvame i tozi sezon da se zabavliavame s tiah zaedno bravo momcheta superste.
sasho
Написано на 19 март 2013 00:10 ч.

Mnogo qko si prekarahme tezi dni v mehana obecanova kashta naistina potkrepqm che muzikata e nai dobrata v bansko strahotno nastroenie ni pridadoha nie hodim tam poveche za tqh nepovtorimi sa idete i se uverete obstanovkata sashto e hubava skapichko e no nastruenieto si zaslujava hodihme i v drugi mehani v bansko no nqma takav orkestar kato v obecanova mehana pak shte se varnem drugiqt pat nadqvame se da se vidim s orkestara beshe prekrasno mnogo veselo si iskarahme specialni blagodarnosti na momcheto koeto izpq nasha lubima pesen za razlika ot drugi orkestri koito neq znaeha shte se vidim skoro s tqh HVALA

Светлио
Написано на 11 април 2013 00:46 ч.

Аз искам да покания тези музиканти на обецанова механа да работият за мен в софия когато им сварши договора в механата много са добри ние ви уредихме програма на живо по телевизията обадете се на телефон 0887313355 когато вие удобно чакаме ви.

подкрепя мнението
Написано на 3 август 2013 17:43 ч.

Прехвалените механи в Банско са трагични. Бях в две от тях, едната беше Дядо Пене, точно на центъра. Трагедия! Първо ни посрещнаха с думите "Ето тези са от Кемпински". Бяхме 6 души, отседнали в Кемпински, откъдето помолихме да ни направят резервация. Явно персоналът дели хората по категории, защото точно така ни посрещнаха на входа на кръчмата - "тези са от Кемпински". След това поръчахме по една салата и по едно предястие, заедно с две кани дочашно "живо" вино. Храната беше блудкава, "живата" музика лично мен ме побъркваше с височината на звука и кичозните изпълнения. Освен всичко, някаква женица се беше преоблякла като Мики Маус и с преправен глас досаждаше упорито с молбата да се снимаме с нея - срещу заплащане, разбира се. Резултатът от тази извращение беше, че 6 салати и 6 предястия - нищо особено нито едно, нито другото, не сме поръчвали кралски скариди или гъши дроб, а някакви бобове и др - плюс две основни ястия с месо, две кани вино /скромно количество в съдове като големи колби/ платихме 250 лв! Повтарям - 250 лв! Сметката ни я донесоха на малък дръвник, забита в него с малка брадвичка. "Шегата" беше, че така удряли брадвата на клиентите. Спирам дотук - никога не влизайте в т.на. бански механи! Не се лъжете, освен ако не сте мазохисти и държите да похарчите парите си по гаден за вас начин! 

подкрепя мнението
Написано на 11 септември 2013 12:00 ч.
Съвсем скоро за жалост посетихме Обецановата къща, тъй като бе сред малкото, работещи в Банско преди празниците около 6-ти септември и останахме потресени първо от обслужването, второ от наистина доста завишените цени, трето от храната, която не отговаряше нито по качество, нито по грамажи, определени в менюто. Горещо ви съветваме ДА НЕ ПОСЕЩАВАТЕ тази механа!!! Най-фрапиращо бе отношенито на един от сервитьорите, толкова отблъскващо, че чак ти се отяжда - нагло отношение, позволяващ си да коментира защо точно това сме си поръчали, едва ли не колко сме зле, не възможност да комуникира въобще нормално и подобаващо с клиентите си. Как въобще функционира това заведение и какви са тези положителни коментари за тази механа - недоумявам. В Банско има и прекрасни механи, с нормални цени, да леко завишени, но не и като в Обецановата, с отлично отношение към Клиента!Може би механа все още оцелява, само защото е в хубавата централна част на града, точно до църквата - не се подвеждайте под външния вид на заведението!!!
банско фен
Написано на 13 септември 2013 14:41 ч.
Привет на всички.Аз не разбирам защо ходите в такива измислени"бански механи".Това са места,които са взети под наем от разни аматьори от Варна,Стара Загора,Бургаз Авганистан,или не знам от каде ли не.Единствената цел (за съжаление)на тези хора е да изкарат някакви пари за сезона ,да прецакат чужденците с ненормалните си цени,а после....идва друг сезон.По този начин те подронват престижа на Банско и всеки е разочарован от"банските им мезета"-тип полуфабрикат,"домашното им вино"-бегинбокс от 5,50 лв. за 3 литра,"банската им капама"-замразена незнайно кога(съдържа боб,чушки,домати,маслини и всякакви боклуци,но не и оригиналните съставки).Съвет:потърсете ресторанти,които се управляват от местни хора(Воденицата,Мацурев хан,Дървената къща,Бански хан и др.),за да опитате наистина нещо истинско от Банско.Успех.
Написано на 14 ноември 2013 15:31 ч.
So I've reclaimed a jugar en Praga Contra las CSM donde al menos hay reglas buenas S17 y ES10. usa online casinos all free casino games Iron Man 3 arrives on May operative knockout to get the Best golf game courses in the upright creation. http://play-free-casino-games-online.usacasinoville.com/
Написано на 22 ноември 2013 18:13 ч.
Искам само да кажа  по въпроса за Механа Обецанова това е една от най-добрите механи в Банско бях там и съм редовен клиент всичко там е на ниво всичко e прясно, музика обслужването е като в Шератон а по въпроса с цените за Банско са нормални като се има предвид има по-скъпи места но не получавате нищо на среща има уникален свински джулан,агнешко,дивеч домашни пърленки и всичко се поднася атрактивно не слушайте останалите коментари а го посетете и се уверете че  е така има една еврейска поговорка "Кеф Цен Няма" който не може да си го позволи да не ходи има и евтини дупки които ходиш и после 3,4 дни си в кенефа .Обецанова Механа Топ Механа в Банско N1.
Написано на 22 ноември 2013 18:18 ч.
Искам само да кажа  по въпроса за Механа Обецанова това е една от най-добрите механи в Банско бях там и съм редовен клиент всичко там е на ниво всичко e прясно, музика обслужването е като в Шератон а по въпроса с цените за Банско са нормални като се има предвид има по-скъпи места но не получавате нищо на среща има уникален свински джулан,агнешко,дивеч домашни пърленки и всичко се поднася атрактивно не слушайте останалите коментари а го посетете и се уверете че  е така има една еврейска поговорка \"Кеф Цен Няма\" който не може да си го позволи да не ходи има и евтини дупки които ходиш и после 3,4 дни си в кенефа .Обецанова Механа Топ Механа в Банско N1.
подкрепя мнението
Написано на 22 ноември 2013 18:19 ч.
Искам само да кажа  по въпроса за Механа Обецанова това е една от най-добрите механи в Банско бях там и съм редовен клиент всичко там е на ниво всичко e прясно, музика обслужването е като в Шератон а по въпроса с цените за Банско са нормални като се има предвид има по-скъпи места но не получавате нищо на среща има уникален свински джулан,агнешко,дивеч домашни пърленки и всичко се поднася атрактивно не слушайте останалите коментари а го посетете и се уверете че  е така има една еврейска поговорка \"Кеф Цен Няма\" който не може да си го позволи да не ходи има и евтини дупки които ходиш и после 3,4 дни си в кенефа .Обецанова Механа Топ Механа в Банско N1.
Написано на 27 ноември 2013 02:12 ч.
Бат Радо прекалил си нещо с "рекламата", без въобще да се замислиш, че има обратен ефект. В крайна сметка ... явно е доста зле тая дупка ...
Написано на 13 декември 2013 00:30 ч.
ЧЕТА ,ЧЕТА И СЕ ПИТАМ ЗАЩО НА НЯКОИ, КОИТО НЕ ИМ ИЗНАСЯ  ПИШАТ ГЛУПОСТИ ИЛИ ПРИЗИВИ ...НЕ ХОДЕТЕ ТАМ.... АМИ АЗ ПЪК ЩЕ ИМ КАЖА .........ЗАПОВЯДАЙТЕ НА БАНСКО В НАЙ-ТОПЛАТА И НАЙ-ПРЕКРАСНА МЕХАНА ...БЯХ ТАМ  ЧУХ ВИДЯХ И ОНЕМЯХ!  ЗА ТОВА В ПЕТЪК ПАК СЪМ ТАМ....ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС ...ЗА ВАС И ВАШЕТО НАСТРОЕНИЕ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ОРКЕСТЪРА НА МЕХАНАТА И ПЕВИЦАТА СТЕЛИ ЙОРДАНОВА В РЕПЕРТОАРА МУЗИКА ЗА ВСИЧКИ И ОТ ВСЯКЪДЕ !
iva keremidchieva
подкрепя мнението
Написано на 17 декември 2013 15:17 ч.
Нелюбезен персонал и безбожни цени. Салата за 3ма, 2 чорби, 1 предястие и 2 пърленки = 60лв. От храната единствено салата беше отлична, останалото около средното ниво. Ако не бяха толкова нелюбезни можеше и да не ме е яд за сметката.
не подкрепя мнението
Написано на 23 декември 2013 21:57 ч.
Вие сте си виновни не ви е виновен никой! Ходете в семейни хотели при местните банскалии, а не при мутрите и измамниците от морето! Идете при банскалии за да ви се обърне внимание за да видите топлото посрещане на банскалията за да видите приятелство, уют, отношение и спокойствие, какво се оплаквате? Обецанова механа е мутренска механа, всички големи механи са на мутри и измамници за това ще ядете капама с прясно зеле а не с кисело зеле и подобни извратени номера и изчанчени ястия на хора които не знаят как да готвят и не са от Банско.....В Банско истината е при местните, с малките семейни законни хотели и техните механички, едно отиване оставяте приятели за цял живот!!!Форумни плъхове седнали да плюват , българска му работа, злоба и завист, Банско ви е виновно, ми като ходите толкова години наред не се ли научихте къде да отсядате? Банскалията ще те посрещне, ще те настани, ще те нахрани, ще ти сготви, ще ти обърне внимание и ще те изпрати така че да не искаш да си тръгваш...ама вие търсите вие търсите механи и хотели дето има юруш за да изпъкнете с луксозните си дрехи и коли и някой който е наел механа туко що дошъл от морето и решил от рибар да се прави на войвода ви поднася помии и мръсотии :)
Написано на 23 декември 2013 22:03 ч.
ОБЕЦАНОВА МЕХАНА НИКОГА НЕ Е БИЛА НА ТАМОШНИ/СИРЕЧ НА  БАНСКАЛИИ/ОБЕЦАНОВА МЕХАНА НИКОГА НЕ Е БИЛА НА ТАМОШНИ/СИРЕЧ НА  БАНСКАЛИИ/ОБЕЦАНОВА МЕХАНА НИКОГА НЕ Е БИЛА НА ТАМОШНИ/СИРЕЧ НА  БАНСКАЛИИ/ОБЕЦАНОВА МЕХАНА НИКОГА НЕ Е БИЛА НА ТАМОШНИ/СИРЕЧ НА  БАНСКАЛИИ/ОБЕЦАНОВА МЕХАНА НИКОГА НЕ Е БИЛА НА ТАМОШНИ/СИРЕЧ НА  БАНСКАЛИИ/
Мария
подкрепя мнението
Написано на 14 март 2014 17:06 ч.
Какво топло посрещане, бре хора. Обецанова къща ни остана като обеца на ухото! Прегладняла компания бяхме - така безбожно ни одрусаха, че всички ще го помним! нито цените, нито обслужването си заслужават. По-далече от там, бягайте с 200. То такива цени и в Париж няма - иззедници!!!
подкрепя мнението
Написано на 3 май 2014 19:08 ч.
Taka napisano po gore v obshti linii e viarno, da cenite sa visoki ne otgovariat na kachestvoto toest kufte za 6.90 na vkus kato kufte ot 0.29 ot niakoia imenita veriga hranitelni magazini I taka natatyka
МАРИО
Написано на 13 октомври 2014 16:09 ч.

НЕ ПИШЕШЕ ГЛУПОСТИ,,,, НАЙ ДОБРАТА МЕХАНА В БАНСКО

Иван Генов
Написано на 13 октомври 2014 17:23 ч.
Повече от 10 г ходя на Банско бил съм във всички механи , но както съм посрещан в Обецанова механа по вярвай те ми няма по Добро място. Храната  е уникална. , обслужването е добро, а цените  са нормални за това което получаваш...Има още какво  да се желае музиката не ми допада 
luchi
Написано на 17 октомври 2014 00:36 ч.
 Ето нещи и за Дедо Пене, плюва в олиото, за да го пробва и сипва от чашата, от която пие, вино в готвеното за клиент. http://vbox7.com/play:84587b4d8d
zlati
Написано на 20 октомври 2014 02:00 ч.
Ami ot vsichko nai dobro v tazi mehana e muzikta avtentichen banski orkestar inache drugo hubavo nqma ceni visoki servitiori prosti i ne vaspitani hranata otvratitelna dobre che pone orkestara ni zabavlqva i si struvashe pone veselbata
zoran
Написано на 30 октомври 2014 22:36 ч.
Na Obecanova kukq, nai ubavite muzichari ima ot site meani, ubavi momci, ubavi pesni, pa ke doem momci, ke peem ,ke igrame hvala na tiq ubavi muzichari, hvala na muzicharino so harmonikata bravo za ubavite pesni bravo
Написано на 26 ноември 2014 15:50 ч.
В по скъпа механа не съм влизала и по малки порции не съм виждала. Резил, срам пред чужденците...
Турист
Написано на 11 декември 2014 14:26 ч.
За "Обецанова" механа е вярно всичко отрицателно,което е написано по горе. Казвам го от личен опит...Аз обичам Банско през зимата и го посещавам редовно ,но вече избирам внимателно механите в които да хапна и да се забавлявам. много приятно изненадан останах от механа "Банско" и горещо ви я препоръчвам!
софианците
Написано на 12 януари 2015 20:10 ч.
Механата е пълен провал няма по скъпа механа в Банско, сервитиорите са пални загубеняци,простаци нямат обноски и мамят с сметките,храната не е добра виното менте,обстановката на механата е много добра и приятна но само до тук,друго няма музиката е добра защото момчетата са си от Банско и месната музика е за предпочитане нали затова ходим там, момчето с акордеона наистина е много добър и пее и свири хубаво,но ако отиде в друга механа ще се ориентира по добре,бяхме добре обслужени от музиката.Ако ви се наложи да посетите тази механа само можете да се забавлявате с музиката,но ще останете гладни
Qvor
Написано на 22 януари 2015 20:57 ч.
Wow tova e nai hubavata mehana v Bansko, tam e veselbata kupona e nomer 1,kato sme na Bansko vinagi tam hodim da se veselim. Otbite se i vijte sami !!!!
подкрепя мнението
Написано на 15 февруари 2015 16:39 ч.
Съжалявам, че не прочетох мненията за прехвалената Обецанова механа преди да стана неин клиент! На пръв поглед приближава се до добрата класическа механа. Келнерите уж са вежливи. Уж всичко е направено за да се почустваш Човек... Но хубавите моменти свършват със сметката - изведнъж виждаш че 100 гр. пържени картофи са 6 лева и 90 стотинки. Останах като гръмнат - за едно банско кюфте, един бански суджук гарнирани с по 100 гр. картофи и една пърленка 40 лева и 90 стотинки. Преглътнах парите защото са само средство. Измамата обаче не мога да преглътна лесно. Сега започнах да разбирам защо в Банско всичко е банско. Банско кюфте, бански суджук, банска наденица и т.н. При социализма им казваха хайдушки - също като цените! Не е възможно нормален човек да отиде в Банско и да остане доволен от цените и обслужването! В Гармиш-Партенкирхен в подобно народно заведение за аперативите, вурстчетата, бирите и диджестивите със съпругата ми оставихме 27 евро. Направете проста сметка и ще видите че Бонските механи са ОБИРДЖИИ! 
клиен
Написано на 15 февруари 2015 20:28 ч.
здравейте, днес направих огромна грешка да седна с мои познати в обецанова механа банско, искахме да се стоплим с по една супа с пърленка. обслужването е под всякаква критика, а цените нямам думи, поне да си заслужаваше качеството на храната макар и супа. сервитьора беше особено невежлив и пълен селянин, взе ни оливерника от масата, искахме подложни чиний за пърленките, които така и не получихме и за капак потърсихме сметката и без да сме дояли той вдигна остатъка от последната пърленка и я затрупа с празна чиния, ние онемяхме на въпроса защо отсервира пълна чиния отговора беше сега ще ви я оставя обратно, а върху нея вече беше отсервирал други празни чинии, ужаст, не ходете там. аз и моите познати никога повече няма да стъпим там...
Написано на 6 март 2015 21:13 ч.
Ето ви пресен пример от 03.03.2015 за 2шкембета,2пърленки и 2бири 26.60лв.
Andrei
Написано на 12 март 2015 20:46 ч.
V obecanova mehana edno e hubavo, jivata muzika e vseki den za razlika ot drugite mehani kadeto samo prezuikenda ima jiva muzika.V obecanova mehana kupona e sigoren vseki den i na delnik i na praznik,nie mnogo se veselihme tam dokato bqhme v Bansko,shto se otnasq do cenite normalni kato za mehana v Bansko predi nqkolko dni posetihme mehana oreha v Bansko za dva kashkavala pane edna parlenka i edni kartofi platihme 40 leva ujas i muzikata v oreha beshe ujas,no v obecanova mehana muzikantite sa mnogo dobri supersa pak she gi posetim kato otidem
Написано на 6 април 2015 22:57 ч.
всичко това е вярно! Най-лошото, е че те дърпат нахално да влезнеш в механата. Бях в Банско преди месец за половин час.... Повече там не искам да стъпвам. Може да има добри и готини хора, но тези които гонеха туристите по тротоарите бяха ужасни и плашещи. ТАМ Е ГАДНО!!!
irina
Написано на 9 август 2015 22:53 ч.
Istina e che servitiorite sa pod vsqkakva kritika,obslujvaneto na nula,no mehanata e prekrasna gradinata e priatna, krasiva,yutna naistina avtentichniqt orkestar ot Bansko e super akordionista na orkestara e mnogo dobar imashe jestok kupon nastroenieto beshe na max,bravo evala momcheta prosto ni skriha shapkata znaqt vsichki pesni,mnogo priatna obstanovka imat vkus sobstvenicite kak sa zadarjali tiq muzikanti da ne izbqgat nqkade v chujbina dobrisa bravo.Ima edin servitior i edna servitoirka koqto prilicha na maj tiq dvamata govoreha na gracki da ne gi razbirat ostanalite,mnogo beshe grozno moje i za nas da govoreha,taka ne se pravi samnitelni hora!
Борисова
подкрепя мнението
Написано на 26 ноември 2015 21:51 ч.

Здравейте и от мен!!! Не мога да се въздържа и да не споделя моето  "прекрасно" преживяване във въпросната Обецанова механа. Миналия уикенд бяхме в Банско и както повечето от вас не бяхме посещавали тази механа. Видя ни се просторно и приятно, за това решихме да хапнем там. Но хубавите неща свършват до тук  !!! Сервитьорите бяха кройно груби,прости и неучтиви!!! Постоянно задаваха лични въпроси,които не ги засягат и ни притесняваха излишно. Част от компанията бяха чужденци и затова се опитваха да използват смешни и не на място чужди думи....да покажат колко много езици знаят. Както и да е...храната и питиетата ни влязоха в гърба... „Благодаря“ за което. Сега да си дойдем на думата и за сметката!!! Трябва да ви кажа , че буквално бяхме шокирани от цените!!! Тези собственици са се самозабравили и съм сигурна,че те подкрепят и стимулират сервитьорите да лъжат в сметките!!! Бяха ни надписали толкова много неща...,че направо онемях от грубото отношение и неуважение!!! Сякаш беше изписано на лицата ни глупаци!!! Само ще ви кажа ,че за една малка дървена чинийка с 3 гъбки,1 парченце кашкавал и 2 малки картофени кюфтета бяхме таксувани 60 лв. , а  обикновената пъстървата която ядох беше описана в сметката като печена пъстърва в тесто и т.н. „Благодаря много“ на персонала за „топлото обслужване“ и само за информация да знаете... НЕ НИЕ СМЕ ГЛУПАЦИТЕ В МОМЕНТА...когато не се присмяхте зад гърба, че сте ни излъгали най-подло,а Вие сте глупаците в нашите очи и в очите на другите хора, ако наистина си мислите,че така ще забогатеете и механата Ви ще бъде изпълнена с усмихнати и доволни хора,готови да си заплатят удоволствието - вкусна кухня и приятно обслужване и обстановка !!! Днес конкурентната среда е жестока ,човек винаги може да избира ...хем да бъде приятно...хем истинско, хем вкусно ...защото при вас това определено ЛИПСВА!!! Днес ме излъгахте мен...вчера беше друг,завчера някой друг и т.н. Аз и другите потърпевши ще продължаваме да споделяме това което видяхме при вас с всичките ни приятели,познати,българи,чужденци... НЕ ОТИВАЙТЕ ТАМ ХОРА....НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ УНИЖАВАТ И ПОДИГРАВАТ С ВАС!!! 

подкрепя мнението
Написано на 28 декември 2015 10:18 ч.
Вчера, 27.12.2015 г., бях с група мои роднини от Варна в Банско и около обяд реших да ги заведа в Обецановата механа. Видя ми се добра като интериор. Попитах един от сервитьорите, обслужващи масита в двора, къде е тоалетната и отговора бе: "Ей там, в храстите", последван от ухилена физиономия, лъхаща на алкохол!?! След намесата на по-възрастен служител от вътрешността на механата, може би управител, почерпеният пишман-сервитьор взе да ме пита нямам ли чувство за хумор и да коментира, че те не били обществена тоалетна! Естествено след такива простащини не станахме техни клиенти и, както виждам от другите коментари, за щастие. Явно на такива случайно наети за сервитьори проходимци не им е известно основното правило в туризме, че клиентът винаги има право. Ако аз бях собственик на това заведение незабавно бих изхвърлил такива некадърници от там, защото една такава лъжица катран разваля иначе хубавото първоначално впечатление от заведението. Моят съвет - бягайте далече от такива псевдо-ресторантьори, чието единствено желание е ограбване на клиентите, без никакво елементарно възпитание и умения!
klienti
Написано на 4 януари 2016 20:29 ч.
Palna laja v taq mehana, vsichko e izmama.V koverta za novogodishnite praznici pisheshe nai odolu v menuto; za vaseto nastroenie she se pogriji avtetichen Banski orkestar,  laja imashe edin smotan didjei s edin laptop i nishto poveche,nie se nadqvahme na jiva muzika no ne, nqmashe takav, nashi prqteli ni posavetvaha da napravim rezervaciq v tazi mehana zashtoto tam stava veselba ima Banski orkestar, palna izmama  beshe mnogo tapo, i onezi tapi servitiori selqni, taka nqma da stignat dalech tezi restorantiori, ne gi biva
Гост
не подкрепя мнението
Написано на 21 януари 2016 11:22 ч.
Обецанова механа е  една от първите механи в Банско, и за 20 години работа е доказала ,че трябва да е на едно от челните места за най-добро заведение. Едва ли има някъде по света изобщо ресторант , заведение , механа , бар или нещо от този род който да се хареса на всички посетили го. Ясно е ,че не може да се угоди на всички. Аз като редовен клиент от самото и начало винаги съм оставал доволен както от обслужването , така и от качеството на храната, да не говорим за атмосферата.От няколко години механата се поддържа от наематели, които не са от вчера в бранша и знаят как трябва да се случват нещата. Относно цените - да високи са , но не и по-високи от тези на другите заведения по Банско. Имайки предвид , че съседна на тях механа , която се управлява от баш собствениците си, поддържа такива цени без да й се налага да плаща наем, говори само по себе си , че цените са съвсем справедливи,а и отговарят на качеството на храната. Все пак се забелязва , че като цяло народът обеднява , и е нормално да ти се струва скъпо. Но хора , нали се сещате ,че няма как да ви нагостят с магазински цени, вие мислите ли какви разходи има едно такова заведение? Не мислите и не ви интересува, но не трябва да е така. Все пак на който му се струва скъпо да не сяда , да иде в най-близката закусвалня , да си вземе 1 баничка и да яде. Всеки преценява според възможностите си. Аз лично винаги ще се връщам там и препоръчвам на всички , които се чудят да я посетят и да се уверят.
Войводата
подкрепя мнението
Написано на 17 февруари 2016 12:32 ч.
Че е скъпо в " Обецановата", скъпо е. Който си е изкарал  лесно парите ,  да си ги харчи там. Големият проблем е че келнерите са абсолютни  простаци. Лъжат , мамят и те  гледат нагло в очите. "На къв се праиш-плащай" . Келнерите в такава скъпа кръчма трябва да  са  слуги и трябва да се държат като слуги. А не като диви селяци , без грам уважение към клиента. Да го ду,,,
Niki
Написано на 1 март 2016 22:51 ч.
Mehanata e hubava no persionala e na mnogo nisko nivo, edin ot prostite servitiori koito popitahme kade e toaletnata, a toi ni posochi ezerceto v mehanata i kaza eto tuk e toaletnata i naglo se usmihna, ujas kolko unizitelno.Hranata i muzikata bqha mnogo dobri, veselo e i nastroenieto ni se povdigna blagodarenie na hubavite pesni i muzika, Hora namerete si dobar i vaspitan persional koito da posreshta klientite lubezno, mahnete tezi prosti servitiori ako iskate da pechelite
Написано на 21 март 2016 23:46 ч.
Цените са високи ,заради високите наеми в Банско ,това тяхното никъде го няма!!!
мими
Написано на 26 юли 2016 16:44 ч.
Посетихме въпросната обецанова къща миналия септември.. .нереално високи цени...сервитьори, поканващи да си поръчаш най-скъпото....НИКОГА ПОВЕЧЕ. ..НЕ  ХОДЕТЕ ТАМ
Симона
подкрепя мнението
Написано на 6 април 2017 00:07 ч.
Изгодни оферти за Банско Само тук :0http://bgpochivki.com/search/bansko
Симона
не подкрепя мнението
Написано на 6 април 2017 00:08 ч.
Изгодни Оферти за Банско Всички Оферти Вижте само тук http://bgpochivki.com/search/bansko
цанков
Написано на 16 юли 2017 21:28 ч.
Безбожно скъпо сервитьорът те притеснява нахално поръчваш едно носи друго менюто подвежда разочаровани платихме набързо и се преместихме в друга механа това става на 15 07 2017 
христо…
Написано на 31 юли 2017 13:40 ч.
Моят случай е пресен,от преди няколко дни и вече е по страшно една агнешка супа,една шопска салата, една пърленка и едно капи ...22лв.
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Обецанова механа в Банско... - приемам