BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни пътувания > Гъливер Травел е некоректна туристическа агенция

Гъливер Травел е некоректна туристическа агенция

До момента мнението не се подкрепя. (общо гласували: 4286)

От името на три лица, на 28.02.2014 г. сключих договор за екскурзия - Италия за класици и новатори, за дата 02.09.2014 г. и внесохме депозит на същата дата.

Четиринадесет дни преди датата на тръгване, както е по общите условия на фирмата, преведохме останалата сума, тъй като екскурзията беше потвърдена. На 26.08.2014 г. от фирмата ни уведомиха по телефона, че няма необходимият брой туристи и естествено няма да пътуваме. Предложиха ни други дестинации, които ние отказахме и изпратихме съобщение по електронната поща да ни възстановят парите, както е по договор (по Закона за туризма - срокът е 7 дневен от уведомяването). След многократни телефонни разговори и уверенията на г-жа Ирена Стоянова, че сумата "утре" ще бъде в банковата сметка, вече 14 дена парите все още ги няма. Те ни провалиха графиците за отпуск.

Не е нормално до последния момент да гарантират, че ще се осъществи екскурзията и да се преведат останалите пари по договора, а впоследствие да не възстановяват парите в срок.

Ние не сме се отказали и си търсим правата!

Автор: Анелия (petkova211163@abv.bg)
Написано на 11 септември 2014 в 11:28 ч.
коментар До момента има 41 коментара:
Емил…
подкрепя мнението
Написано на 16 януари 2015 04:09 ч.
Абсолютно вярно. Гъливер Травъл са измамници, дори и сега на сайта им има невероятни предложения за екскурзии, които съм сигурен че нямат и намерение да организират и осъществят. Просто ще сключат договори ще съберат парите на хората, ще ги уведомят в последствие за анулирана екскурзия и няма да им върнат парите.
Написано на 24 април 2015 12:51 ч.
за пореден път апелирам : абе хора,спрете да ползвате фирми!Организирайте си пътешествията САМИ и няма да имате такива проблеми ! Пътувайте индивидуално , с колите си !!! Това е !!!
Написано на 22 май 2015 13:49 ч.
Дано повече хора прочетат отзивите за тези измамници, че да не им превеждат никакви пари ,вече и мен трети ден ме лъжат, но като чета всичко останало всичко е еднакво в схемите им ,ще си върна парите по законов ред макар и късно.Не ти оставят никакъв друг изход. 
ivi
подкрепя мнението
Написано на 1 юни 2015 22:15 ч.
Схемата е една и съща от доста време, подадени са сигнали до прокуратура, лично сме ходили за показания в криминална полиция, писма до Господари на Ефира и т.н, но нищо! Пазете се сами
Написано на 9 юли 2015 15:01 ч.
не ми се иска да вярвам,че това е истина.познавам ирена стоянова и имам доверие в думите й.но ако все пак това е така както пишат пострадалите ,рано и късно фирмата ще затвори врати.на кого да вярваме вече?
Написано на 9 юли 2015 15:35 ч.
Миналата година се записахме за екскурзия "Старозлатна Прага".Към момента на записването екскурзията беше потвърдена.Четири дни преди отпътуването ми съобщиха по телефона ,че същата се проваля.Предложиха ни "Дунавските столици".Записахме се,за да не и изгорят отпуските.Подписахме нови договори,според които" Гъливер Травел" се задължава да ни възтанови сумата от 488лв./4 човека х122лева/ .Програмата беше пълен провал.Вместо екскурзовод ни изпратиха някакво момиче,което беше учило в  Чехия,но нищо не знаеше за останалите столици,дори не знаеше къде точно отиваме и беше поскоро безплатна екскурзиантка.Последната вечер в Будапеща ни оставиха без вечеря макар,че бяхме я платили.трябваше да ни възтановят по 15лв на човек.И така като прибавим ъм горната сума още 4х 15=60лв общата сума на задължението стана 548лв.Вече цяла година се разправям с Ирена Стоянова ивместо дължимата сума получавам купища долнопробни лъжи.Чета още много коментари на излъгани хора.Няма ли най-после после да се вземат мерки срещу тази изпечена лъжкиня и мошеничка.От форумите разбира ,че много излъгани са уведомявали различни инстанции,но резултатите са никакви.Тук става въпрос за големи грабежи на хора,за кражба на ДДС,за неплащане на данък печалба.Май държавата яко си затваря очите и толерира подобни фирми,след като продължават да са на пазара.
Написано на 9 юли 2015 18:27 ч.
Здравейте, днес гледам репортажите за Гъливер травел, изоставила 31 ученици в Испания, заради неплатени задължения на испанската фирма партньор. Аз нямам близки или познати на тази екскурзия, нямам и туроператорска фирма, т.е. не съм заинтересован да ги "съсипвам". В репортажите беше съобщено, че при предишни проверки документацията на фирмата не е била изрядна... Питам тогава защо тази фирма съществува все още и не и е отнет лицензът. Да, сега родителите на изоставените деца, ще търсят обезщетения. И правилно. Но делата ще се точат 1-2-3 години. В България правосъдната система е корумпирана и тромава. Затова, нека даваме гласност на подобни издънки и не позволяваме некоректни фирми да съществуват на пазара. Каквито и да са основанията и причините на Гъливер травел, излагането на риск на децата е недопустимо. И поради тази причина те нямат място на пазара. И когато държавата не може да ни защити, нека сами да се защитаваме!
Тане
Написано на 10 юли 2015 08:29 ч.

Преди 2 години пътувах с Гъливер Травел до Сицилия. Проведе се.Още в началото се опитаха да съкратят маршрута и да не ходим на Етна, който принципно беше включен.След разправия отидохме. Пишеше, че ще спим "В градове", но само в Таормина спахме в града. Сиракуза беше пълен провал, защото ни настаниха в някакъв комплекс за сватби на 20 км. от Сиракуза в едни лозя. Никакъв обществен транспорт до и от там. Прибраха ни още в 18 ч. в лозята и на никого не дадохаобяснение защо. Съсипаха ни  вечерите.. Част от групата нямаше къде да спят, защото макар да е била предупредена ,че няма места за цялата група, Ирен не е резервирала други места.На място решиха проблема като десетина човека  спаха в Сиракуза в някакъв кофти хотел, но поне беше в града, а не като нас.Но пък хората си бяха платили храна за нищо. Гвоздеят беше прибирането ни към България, защото изведнъж Ирен се оказа изненадана, че на 6 май гърците не работят и няма ферибот.  Минахме през Албания и пътувахме с ферибот пак, но в друга посока, в по-ниска класа. Оплакахме се после, но нищо... Едва сега има скандал. Доволна съм ,че "професионализма " на туроператора доби публичност.

Adriana
подкрепя мнението
Написано на 10 юли 2015 09:51 ч.
Здравейте, Аз също имам за нещастие не особено приятен опит с Гъливер Травел. Седмица преди да се осъществи преди това 'потвърдената' екскурзия я анулираха. Както можете да се досетите парите ги чакахме не един ден. Единствената причина, поради която ни върнаха парите е, че звъняхме през 1 час. Следващата крачка бе да съзираме Защита на потребителя, но те пък взеха , че ни върнаха парите преди това. Поуката: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТАЗИ ИЗМАМНА АГЕНЦИЯ!!!! Поздрави, Адриана
Написано на 24 юли 2015 00:24 ч.
Много сте ограничени бе хора аз съм супер доволен от туристическата агенция и вашите супер тъпи коментари ме дразнят
пепи
Написано на 30 юли 2015 17:03 ч.
донатело ти или си от Гъливер или нещо ти има да се изразя по-нежно
ivo
Написано на 1 август 2015 15:03 ч.

 

ИСПАНИЯ, ФРАНЦИЯ-„ ФИЕСТА ОТ ОГНЕНО ВЪЛШЕБСТВО“

 

 

В ранната Юлска утрин на 05.07.2015г.отпътувахме на дългоочакваната екскурзия до Испания, Франция и Италия.Цял ден пътувахме през Сърбия, Хърватска и Словения.Към 20.00ч. пристигнахме в околностите на Любляна(Словения) и направихме първата нощувка в хотел “Кану“( три звезди).

 На 06.07.2015г.сутринта след закуска към 8.00ч. тръгнахме отново на път към Италия, а след това Франция.

Още в Италия в ранния следобед, екскурзоводката на групата Тереза Пенева ни дръпна с още едно семейство настрани и ни помоли да помогнем с 500 евро, защото хотелът където трябваше да спим във Франция не е платен и няма къде да спим. Разбира се ние дадохме този заем, защото не можеше да останем  на пътя, а още повече, че с нас пътуваха 32 деца. Уговорката беше, че ние даваме от джобните си пари и те трябва да ни бъдат върнати по най-бързия начин. Пристигнахме в град Кан-Франция към 18.30ч.Разходихме се по крайбрежния булевард до фестивалния дворец и по улиците на стария град.Втората нощувка трябваше да направим в град Тулон в хотел“ Премиер клас“. На път за Тулон екскурзоводката помоли още едно семейство за още 100 евро, защото няма да и стигнат да плати нощувката.

 Пристигнахме доста късно към 22,30ч. Хотелът беше една звезда стаите изключително малки, трудно беше дори да си отворим куфарите, а цяла нощ около хотелът се навъртаха двама клошари, които преспаха пред стаите ни(служителите  ни раздадоха картите за стаите, заключиха рецепцията и цяла нощ  в хотела нямаше никой освен гостите). На 07.07.2015г. сутринта след закуска, тръгвайки да товарим багажа си на автобуса, разбрахме , че не можем да потеглим за Испания, защото все още няма превод и автобуса няма гориво и пари за магистрални такси.Тръването ни се забави с почти два часа и тогава четвърто семейство даде още 300 евро.Така до момента дадохме на фирма “Гъливер травел“ЕООД 900 евро.

 Потеглихме за град Арл, който разгледахме и тръгвайки от там разбрахме, че хотелът, в който трябваше да спим в курорта Лорет де мар е сменен уж с по-хубав, но само за две нощувки, вместо за четири. Пристигнахме в курорта към 21,00ч. в хотел “Фригола“.Трябваше по най-бързия начин да нанесем багажа по стаите за да не изпуснем вечерята. Така наречения хотел “Фригола“ беше с неработещ главен вход, промъкнахме се през входа на хотел “Фламинго“и влязоме в нашия хотел през задния вход. Оказахме се пред неработеща рецепция и видяхме, че главния вход от вътре е запушен с палета натоварени с някакви кашони. И от тук започнаха поредните изненади.Влизайки в стаята ни, ни лъхна задух, жега, тежка задушлива миризма на някакъв дезинфектант. Първото ни впечатление беше, че влизаме в що-годе ремонтирана болница,приют или някакъв дом за социално слаби. Блажно боядисани легла, маса на четири крака, мръсна баня, счупена тоалетна чиния, дъска, душ.Отворихме балконската врата(дървена-почти незатваряща се) на балкона ни посрещна олющена подова настилка (нещо, което някога се е наричало плочки) изцапани от цигари и напитки стени, а на отсрещния балкон 8-9 тинейджъри крещяха пушеха цигари, наргиле и се кълчотеха под звуците на заглушителна музика. “Добре дошли в Испания,вие тук ще имате незабравими спомени и изживявания“ спомнихме си думите на екскурзоводката и в този момент ни се прииска да сме в България, София на нашата тераса на 14 ет. от която виждаме гордата осанка на Витоша.

 Изненадите продължиха. Оказа се , че от така наречените богати вечери-бюфет с мъка можеш да си харесаш нещо за ядене, опитахме се да хапнем нещо ровейки в чинийте си, но се отказахме. Децата тръгнаха да вечерят от намиращите се наблизо KFC и Макдоналдс. Беше ни гнус да си влезем в стаята, да се изкъпем след 14 часа път в жегата. Решихме, че няма да е проблем и така да се разходим из курорта за да се уморим достатъчно за да заспим без да ни пречи миризмата, невъзможния шум и крясъците на наркомони,травестити и пияни чужденци, които мятаха от балконите си какви ли не предмети( кутийки от бира, цигарени кутии, пластмасови шишета и чаши). Стаите, в които бяхме настанени се намираха на 1 ет. и за да се опитаме да заспим (доколкото можем) трябваше или да затворим вратата на балкона и да се издушим от жега и миризма или да барикадираме полуотворената врата с шумящи пликчета и бутилки за да обезопасим до известна степен сигурността си.

 Спали недоспали на 08.07.2015г.след закуска (слава богу добра) тръгнахме за Барселона да разгледаме Съграда Фамилия и парка Гуел. Междувременно решихме да се обадим на нашия Турагент от „Хулия турс“ за да я уведомим, за условията при които сме настанени, за дадените пари и за всичко,което се случва. Разгледахме Съграда Фамилия и парка “Гуел“ и на излизане от него екскурзоводката доиде при нас и още две от семействата, които бяхме дали вече пари и ни каза, че стаите ни в хотела са заключени, защото не са доплатени и трябва да съберем още по 25 евро от всички за да ни ги отключат. Ние категорично отказахме да даваме повече пари и заплашихме, че ще сезираме полиция, посолство и медии за да търсим правата си. Същевременно вече заедно с учителките обяснихме на децата какво се случва (защото до този момент не искахме да се притесняват и безпокоят, но вече туроператорът премина всякакви граници), помолихме ги да звънят на родителите си и да им обяснят ситуацията, в която всички сме попаднали. Разговорите с България започнаха, стана голям скандал с ексурзоводката. Тя постоянно говореше с туроператора, който предложи всички извън групата на децата да бъдем настанени в съседния хотел в нормални стаи на което ние категорично отказахме и заявихме: Или всички или никой. Не можехме да оставим децата в тези мизерни условия, в съседни стаи имаше пияни, дрогирани чужденци с неприлично и неморално поведение. Междувременно установихме връзка с посолството в Мадрид, където ни отговориха, че не са запознати със случая и нищо не могат да помогнат, да се оправяме сами. Ирена обещаваше преводи от България до 14,00ч., после до 16,00ч., но парите така и не идваха. Тогава на помощ се притекоха шофьорите на автобуса на фирмата превозвач Радо и Тони, взеха от резерва на автобуса за извънредни ситуации и доплатиха в хотела за да ни отключат стаите, защото след броени часове 50 човека, от които 32 деца оставахме на улицата без багаж( заключен в хотела) или в най-добрия случай в автобуса. Изкарахме още една кошмарна нощ в хотел “Фригола“, която беше изпълнена със стряскаща силна музика, крясъци и оргии почти до сутринта.

 На 09.07.2015г. сутринта трябваше да си изнесем багажа от стаите, защото след 10,00ч. отново щяха да ги заключат поради неплащане. Събрахме се всички и единодушно решихме, че тази агония повече не може да продължи. Или туроператора трябваше да спази уговорените по договор условия или екскурзията да бъде прекратена и да се прибираме незабавно в България. Картите на туроператора бяха празни, преводи нямаше, хотелите не бяха платени. Тук на помощ се притекоха много сериозно и отговорно родителите на децата,Разбрахме, че са уведомили медии, агенция за закрила на детето и всички възможни институции, които биха могли да ни помогнат. И така битката с г-жа Ирена ………………….. взе своя връх. С общи усилия и водене на много телефонни разговори с г-жата успяхме да си извоюваме връщане на дадените от нас пътуващите пълнолетни пари в размер на 900 евро,преместване в нормарен хотел за оставащите две ношувки в Лорет де Мар и плащане на хотелите до края на екскурзията.Тези часове бяха изпълнени с какви ли не емоции: сълзи, хистерия, тревоги, мълчание, взаимни упреци,съжаление, безсъние и какво ли още не. Парите за транспорт и такси за автобуса пое фирмата превозвач, на която безкрайно благодарим и най-вече на Радо и Тони за отношението и тяхната добронамереност. Изключително добри хора.Към 14,00ч. бяхме преместени всички в съседния хотел „ Фламинго“, поехме глътка въздух и се опитахме спокойствието и настроението, с което бяхме тръгнали,подобаващо за такава прекрасна екскурзия, каквато от самото начало ни обещаваха и за момента екскурзията започна да върви уж по план.

 Но тази „битка“ в безконечни разговори ни изгуби времето предвидено за разглеждане на забележителностите в Барселона. Не посетихме бенедитския манастир Монсерат, не отидохме на рицарския турнир с пламенно Фламенко в средновековния замък Castell Medieval Comte de Valltordera,не посетихме пеещите фонтани. Промениха се оставащите нощувки. Не посетихме Италианската ревиера. Общо взето това за което бяхме платили всички не се случи.

 

turist
Написано на 4 август 2015 14:09 ч.
Много си ограничен бе ДОНАТЕЛО. Аз съм супер НЕ доволНА от туристическата агенция и ТВОЯТ  супер тъп коментар НЕ ме дразни. Явно само ти не си разбрал, че тази Ирена Октомврийска (респективно и нейната фирма ГЪЛИВЕР ТРАВЕЛ) e измамница. Опитай се да отвориш сайта и отиди на някоя екскурзия щом толкова ги защитаваш, пък после прави коментари в нейна защита.
Написано на 12 август 2015 23:45 ч.
Три години подред сме клиенти на Гъливер травел. 2013 година посетихме Сицилия и освен падналата от небето екскурзоводка Лидия, която не знаеше пътя до забележителностите и ни караше да вървим излишно дълго в големи горещини, нямаме забележки. Нашите спътници не бяха доволни от скъпата и необмислена екскурзя до Малта, която е по-програма, но ние решихме да отидем до острова специално и за по-дълго и останахме в Сиракуза, за което изобщо не съжаляваме. Беше прекрасно, ненатоварващо с група и под час индивидуално разхождане. През 2014 ходихме до Италианското езеро Лаго Маджоре и швейцарските Алпи с водач Ирена Стоянова. Тя е компетентна и организирана като екскурзовод. Всичко беше наред като изключим, че по програма имахме платени 4 вечери, които тя отлагаше до последно. Последната ни нощувка беше на Хърватската ривиера и от групата повдигнаха въпроса кога ще консумираме вечерите, като ни е останала само една нощувка. Г-жа Стоянова много се обиди, че сме недоволни от нещо и ни поръча вечеря в хотела, на която тя не пресъства. 2015 година тъкмо си платихме екскурзия до Австрийските Алпи и се разшумя с "Испанската екскурзия". С голям страх тръгнахме, но имахме уверението на служителките в офиса, че Ирена ще пътува с нас. Да - да ама не. Сутринта в автобуса се качи наемен екскурзовод, които се представи като Румен Петров - майката и бащата на ротата. Първият хотел в Хърватска беше без климатици при 38 градуса. Почти спахме в банята, за да се охлаждаме. В Австрия хотелът беше прекрасен, в договорът пишеше, че е 3 звезди, а се оказа 4. Но докато пътувахме по програмните обекти възникна конфликт между шофьорите и водача. Ирена Стоянова му дала банкова карта, от която да тегли необходимите тол такси и пари за гориво, но тя се оказвала празна при всеки опит да изтегли пари. Г-н Петров разказа за проблема по микрофона и предложи да съберем по 25 евро от човек докато получи превод, като се оправда с банковата система на Австрия. Цял ден групата беше с лошо настроение и в страх дали ще се приберем нормално. Лично ние се наложи да се откажем от посещението на някой музеи и лифтове, за да си запазим повече от парте, "за всеки случай". Шофьорите ни казаха, че ще имат от запасите гориво до Белград, после да се оправяме. В групата имаше 3 служителки от Министерството на финансийте, които взеха нещата в свои ръце. Наложи се да придружат екскурзовода до поредния банкомат И накрая парите бяха пристигнали. Не разбрахме дали забавянето беше от "Гъливер" или беше едноличен номер на гида, ако се хванем. Два дена имахме разглеждане на близки обекти в рамките на 60 км, а ни отнемаше часове да ходим от банкомат на банкомат, защото в тези планински селца имаше само по един. Това че е последното ни пътуване с тази фирма. Жалко е, защото имаше и хубави моменти и незабравими спомени. Да се опитаме да сме положителни!       
Написано на 20 август 2015 16:34 ч.
Ние със съпруга ми и една приятелка сме поредните лапнишарани на Гъливер Травел. Трябваше да пътуваме за Швейцария на 22.08., но снощи, след целодневно невдигане на телефоните, най-после изплюха камъчето-екскурзия няма да има. Честно казано, не беше изненада, но си бяхме платили капарото, а след това и останалата сума преди скандала с тях.  Не приехме предложената ни друга екскурзия с тяхната фирма и сега ще чакаме да ни върнат парите, ама друг път...най-вероятно.
подкрепя мнението
Написано на 2 октомври 2015 10:43 ч.
Тези гадове докога ще крадат хората безнаказано и нагло???Има ли прокуратура и правосъдие в тази държава или..да хващаме брадвите??? Продължават да обявяват екскурзии и да прибират пари -без да ги осъществяват.....А парите ни....в техните джобове...Докога...Хора...направете нещо!!!!
Нели…
Написано на 18 октомври 2015 20:43 ч.
За първи път попадам на жена като Ирена - усмихва се благо и в същото време, лъже безочливо! Чакаме си парите от непроведена екскурзия - над 2500 лв. - вече над 2 месеца.Отпуските ни отидоха в разправии, телефонни обаждания, ходене до офиса на фирмата по няколко пъти на ден. Човек, който не се е сблъскал лично с тези хора, не може да си представи колко нагло лъжат и се пита наистина ли има такива хора, на които им позволяват да упражняват този вид дейност, обвързана с годишната почивка на хората. Много се надявам институциите да се намесят и да не позволяват да се случват такива неща. Не може така "легално" да те оберат и да останат ненаказани.
Даниела
Написано на 20 октомври 2015 22:52 ч.
Повече от месец си чакаме парите от непроведената екскурзия "Златна Прага" през месец септември. Помрачиха ни празничните дни и ни лишиха от възможността да почиваме, където и да било, защото и до момента не ни връщат парите. Лъжат, крият се, не  отговарят на телефоните си или ги изключват. Оправдават се глупаво с някаква касиерка, счетоводителка и др., като че ли нямат управител. Вече не ни издържат нервите и ще си търсим правата по друг начин. Не се лъжете с тези безочливи мошенички и лъжкини. Никога не се записвайте за екскурзия с "Гъливер Травел"-мошеничката наречена  Ирена Гъливер.
подкрепя мнението
Написано на 21 октомври 2015 16:10 ч.
Абсолютно сте прави по отношение на Гървър травел. Това е една действително некоректна фирма. Събраха ни пари за екскурзия до Истанбул за дата 15 октомври 2015г. на 14 октомври 2015 ми се обадиха по телефона и ми съобщиха, че пътуването се отчменя. И от тогава по никакъв начин не мога да се свържа с тях. Крият се и не искат да върна парите.
Написано на 30 октомври 2015 20:14 ч.
В началото на октомври въпросната Ирена ни взе 492 лева за пътуване до остров Тасос. С усмивка лъжеше, колко е хубаво там. Като дойде денят на пътуването, каза че няма да се състои екскурзията. Парите ги връща все утре, утре и тн. И така лъже в продължение на седмици. Държавата трябва да вкарва такива хора в затвора и да им се изземе имуществото. Ще участваме в дело срещу лъжливата Ирена. Моля да се обединим.
подкрепя мнението
Написано на 30 октомври 2015 21:46 ч.
Подкрепям напълно мнението, че "Гъливер Травел" са напълно некоректна и измамна туроператорска фирма. На 01.10.2015 г. трябваше да отпътуваме за екскурзията Фанция-Швейцария-Париж. Преведох по банков път 2300 лв. за двама души. Уверяваха ме до последно, че всичко е наред, включително преди обяд на 23.10.2015 г., когато се чухме по телефона със служителка от офиса. След обед същия ден ми се обадиха, че екскурзията се отменя поради бежанските проблеми по границите. разбрахме се да върнат обратно парите по банков път. След известно време вече никой не отговаряше на посочения телефон. Днес посетих офиса на фирмата в софия, ул."Цар Самуил" № 37. Офисът беше затворен и имаше бележка, че временно няма да работи по заповед на Комисията за защита на потребителите. Разбрах, че през цялото време са ни мамили. Вземали са пари от едни хора за да връщат други задължения. Пълни измаманици. Чудя се имали контролни органи в тази сфера и как е възможно да не се вземат никакви мерки, след като това е продължавало от една година /за съжаление аз едва днес го разбрах/. Надявам се, че все пак има закони в държавата и някой ще защити правата на измамените граждани.
Написано на 13 ноември 2015 14:42 ч.
Тази тур. агенция Гъливер Травел изглежда вече не работи. Сайта не се отваря от доста време. Пише, че обновявали системата. След стотици измамени изглежда, че вече някой държавен орган се е събудил. Кой знае колко хора изгоряха докато стане това.
Написано на 15 ноември 2015 09:59 ч.
№ на заповед за заличаване: Т-РД-14-152 / 9.10.2015 г.
Тодор Петров
Написано на 1 март 2016 16:26 ч.
Новото лице на Гъливер е Амазон травел - www.amazon-travel.bg
Ани Петкова
Написано на 17 април 2016 21:46 ч.
На вниманието на всички ужилени от Гъливер травел! Въпросната Ирена Стоянова и нейните сътруднички се подвизават на ул. Адриана Будевска 8 под името на  новата им фирма Амазон травел. Нямам думи да изразя възмущението си от това,което се случва в нашата държава! След като 75 000лв. застраховка, която изплати Левинс, не стигнаха да покрият щетите на измамените от тези нагли мошенички, те отново се готвят да мамят и грабят клиенти, но под ново име и в нов офис! Аз обаче ги открих и ми  върнаха до стотинка парите! Така че, хора действайте ! Никой няма да ви донесе парите в къщи, ако сами не си ги потърсите!
GALINA
Написано на 25 април 2016 12:56 ч.
Както си сменя името на фирмата, така си сменя и фамилията. Може да я намерите и като Октомврийска. Ама тя''не е виновна'' за това,  че си е открила нова фирма. След като законодателят и го позволява. Проверих в регистъра на туроператорите и открих АМАЗОН ТРАВЕЛ с регистрация от 25.03.2016г. Е     това на какво прилича. Според мен - ГАВРА.
подкрепя мнението
Написано на 27 април 2016 17:33 ч.
Поредните измамени сме и ние...и то като колеги туроператори. През септември 2015 година заплатихме за почивка на 4 човека (наши приятели) в Турция сумата 1578 лева. Още в самото начало видяхме нередности по документацията, а именно издадена ни бе фактура не на фирмата, а на едно от лицата, които трябваше да пътуват, както и много други по-дребни неща. Както и да е, решихме, че поради краткият срок от датата на плащане до датата на пътуване - 3 дни, няма да се вглеждаме в детайлите и ще се концентрираме върху бързата организация на почивката на нашите приятели. Платихме във сряда, пътуването трябваше да бъде в събота на 05 септември 2015г. Разбрахме се с Ирена, че в четвъртък ще ни каже името на екскурзовода, телефона му и регистрационният номер на автобуса. Да, ама НЕ. В повечето случаи не си вдигаха телефоните, а когато ги вдигнеха отговаряха, че още не ги знаят. Започнахме да се притесняваме и изпратихме наш колега до офиса им. Там отговориха същото. Чакахме до петък. В петък отново отговорът беше "ЧАКАЙТЕ ОЩЕ МАЛКО, ЩЕ ВИ СЕ ОБАДИМ". Обадиха ни се, ама на куково лято. След почти непрестанно звънене от наша страна, накрая ни казаха, че екскурзията се проваля и няма да има пътуване - и това в петък следобяд, когато хората трябва да пътуват на следващият ден. Това беше огромен шок за нас, а още по-зле стана, когато трябваше да съобщим на клиентите-приятели, че почивката им се проваля. Ужас! Естествено ние възстановихме сумите на нашите клиенти и така обидени останаха те като им се провали почивката...От тук насетне ние започнахме ходене по мъките. Поискахме си разбира се парите от Гъливер Травел и в частност от Ирена, тя каза РАЗБИРА СЕ ЩЕ ВИ ГИ ВЪЗСТАНОВИМ. Е, както можете да се досетите и до този момент пари не сме получили от тях, както виждам НЯМА И ДА ПОЛУЧИМ. Ирена ни лъжеше всеки ден, че до края на седмицата ще  ни преведе сумата по банковата сметка. И така няколко седмици подред. Започнахме да посещаваме офисът им всяка седмица, но и така не си получихме парите. Оказа се, че фирмите не сме защитени от Комисия за защита на потребителите - ние явно не сме потребители. И тук греда. Междувременно Гъливер Травел фалираха официално. Решихме да си потърсим парите от техният застраховател. Подадохме документите, както си му е редът, написхаме подробно какво се се случило, приложихме и всички документи, които имаме за доказателство...и Лев Инс отсъди, че няма да ни изплати сумата, която Гъливер травел имат към нас, защото нещо не ставало много ясно от документите какво и как... и така всяка надежда да си вземем парите умря. Сега съм се заела да напиша тук историята си, за да предупредя всички, че въпросната Ирена Стоянова (или както там с още други имена се подвизава), която мамеше хората с лиценз на Гъливер травел, след като фалира тази фирма е направила нова такава с името АМАЗОН ТРАВЕЛ и се намира на ул.Адриана Будевска 8. http://www.amazon-travel.bgПРОДЪЛЖАВАТ ДА МАМЯТ ХОРАТА, И ВЪПРЕКИ ОПИТИТЕ НИ ДА СЕЗИРАМЕ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ЗА ТЯХ, НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ. Състава им е същият, само са сменили офиса. Хора пазете се!
Написано на 9 май 2016 21:44 ч.
Много се извинявам за грубоста, ама има една приказка - нов бардак със стари ку.ви.
Написано на 3 юни 2016 14:53 ч.
Сега даже и адреса на офиса е сменила. Вече не е на Адриана Будевска а на Шишман 4. ПОне така пише в сайта на Амазон Травъл. А като се провери в търговския регистър фирмата е регистрирана на някакъв адрес в Дружба и е на името на някоя си Силвана Най-вероятно служителка на дамата. Мои познати пострадаха от "услугите" на Гъливер Травъл и след много ходене по мъките накрая прежалиха парите и пиха по една студена вода. Слава Богу че сумата не беше кой знае колко крупна като чета за какви пари пишете тука....лошото е че ако само си говорим тук нищо не правим. Никое от учрежденията няма да седне да чете форуми. По добре да се подаде сигнал в КЗП и където трябва. Дано тогава се мръднат нашите власти поне малко
Написано на 15 юли 2016 20:29 ч.
Благодаря на всички коментирали! Току що си резервирах онлайн екскурзия в Скандинавските държави към Амазон Травел (нищо не съм плащала), след това ги потърсих в списъка с лицензираните туроператори, не ги намерих, но пък намерих вас. Буквално ми спасихте и времето, и нервите, и почивката, и парите... Благодаря ви! Чудя се как още не са осъдили тези хора, това е безумие някакво...
GALINA
Написано на 28 юли 2016 13:08 ч.
Отговорно Ви заявявам - НЕ ПЪТУВАЙТЕ С АМАЗАН ТРАВЕЛ. Все още продължават по старата схема - правят програми без да имат намерение да ги осъществяват. Целта им е да приберат парите на хората. Абсолютни мошеници. Жалкото е, че държавата не прави нищо за да ги спре. Отново потвърждавам - това е бившата ГЪЛИВЕР ТРАВЕЛ. Ами.... ''Облякъл се Илия пак в тия''.
Още един…
Написано на 30 август 2016 12:42 ч.
И ние сме поредните изгорели. Наистина сме най-отвратителната държава, щом никой не може да спре тези мошеници. Явно няма институция, която да вземе лиценза им и да не им позволява никога подобен вид работа. НИКОГА не ползвайте "Амазон Травел", за да не съжалявате после. Тези никога няма да се поправят.
подкрепя мнението
Написано на 16 октомври 2016 08:22 ч.
Едно нещо не разбирам. Толкова се пише, че Ирена е измамник и вие пак си давате парите. Като с финансовите пирамиди. Като сте толкова ядосани на нея ви давам съвет: организирайте отвличане с искане да върне парите. Сигурен съм,че до 2 дни ще даде всичко. Такива като нея разбират само от тояга
подкрепя мнението
Написано на 19 юли 2017 08:37 ч.
Успях най сетне да си върна парите от Амазон травел, след 2-3 мес.ходене по мъките. Първо сезирайте КЗП ( комисия за зашита на потребителите ). Господари на ефира ( имат си сайт и мейл за контакти ), коректни са и връщат мейлите. Тия хора са супер нагли и само ви прехвърлят от седмица на седмица с празни обещания за превод и връщане на парите. След ежедневни разговори по тел. с мошениците от Амазон, скандали и седмици ядове, загуба на планове, отпуски ... успях !!! Който иска да си върне най бързо парите и да преключи, да се свърже  с господари на ефира. Записват предаване ( може с лице или в гръб ) и се преключва с фирмата. КЗП се бавят много ... докато се свържат с Амазон фирмата може и да не съществува ... Иначе правят предписание за връщане на сумите но...толкова.
Написано на 6 октомври 2017 19:36 ч.
"АМАЗОТ ТРАВЕЛ" ЕООД са мошеници, излъгаха ни за есксурзия до Венеция през септември. Фирмата в момента се води на Силвана Тодориева, но въпросната Рени също е съучастница.Имат схема, по която работят, и затова не се трогват толкова  лесно. Консултирах се с юрист и съвета, който ми даде е да заведем КОЛЕКТИВЕН ИСК срещу въпросните мошеници- затова, ПРИЗОВАВАМ: всеки, който е пострадал от тях да се свърже с мен, за  да предприемем мерки.С писане по форумите няма да променим нищо. Инстанциите действат бавно, а тези продължават да рекламират екскурзии в сайта си- за 8- ми декември, за Нова година....т.е. да крадат парите на стотици хора!Имейлът ми е: gbelomacheva@gmail.comХора, НЕКА СИ ТЪРСИМ ПРАВАТА !!!
Ани
подкрепя мнението
Написано на 12 октомври 2017 12:48 ч.
Здравейте, и от мен . Аз съм следващата измамена . Организирахме екскурзия до Тоскана за три жени и платих 2085 лв на 20 септември. По план трябваше да се пътува на 15 /неделя/. Във вторник ми се обадиха да кажат, че се отменя екскурзията и ми предлагаха други варианти за октомври и ноември. Опитвам да си взема парите, но удрям на камък. Дайде ми идея какво да правя и как да процедирам с тези нагли жени!
Написано на 13 октомври 2017 21:43 ч.
Току-шо от "НОВА" са съобщили, че "Амазон" прекратява дейността си.
Написано на 23 октомври 2017 21:24 ч.
Несъстоятелност не се обявява от фирмата, а от съда и е процедура, която отнема месеци.Просто двете- Ирена и Силвана са се уплашили и това е начина- да се обяви публично, че са фалирали и хората да не ги търсят повече.  Да мине малко време и пак да да започнат безнаказано да крадат пари...Всъщност, и Гъливер Травел не е заличена, въпреки че толкава хора са излъгани и от тях.Пишете на мейла по- горе, повече хора можем да направим нещо срещу тези, иначе и трудно.
Написано на 26 октомври 2017 14:16 ч.
Аз см поредния ужилен с 800лв. от Амазон травел.Въпреки, че сезирах икономическа полиция към СДВРна 01. 09..2017г.има нови завлечени през октомври 2017г.Излиза, че тези двете са ужилили над 50 човека  и нищо не им се случва.Няма институция която да ги спре.
Написано на 29 октомври 2017 00:16 ч.
Най-хубавите си екскурзии направих с Гъливер травел.Започнах с "Бенелюкс"-те тъкмо се бяха отделили от Оданс травел.Беше една прекрасна екскурзия.Следващата беше Англия,Ирландия,Шотландия,Уелс-по пътя на уискито-незабравимо вълнуващо пътуване.Последната беше Скандинавия с Прибалтика невероятни преживявания.През цялото време от Оданс травел са им правили спънки и пречки,обявяват същите екскурзии без да имат намерение да ги изпълнят ,след това ти се обаждат и ти казват ,че пътуването няма да се осъществи,за да нямаш възможност да се прехвъллиш в друга компания.Тоя номер ми го спретнаха за последното пътуване.Добре,че реагирах навреме и се записах в Гъливер.След това пътуване  ги обвиниха за деца в Испания и се стигна до закриването им.Станаха АМАЗОН травел и сигурно също са имали проблеми с некоректни колеги отново фалит.По същия начи се случи и с друга фирма с която имах две чудесни пътувания до Баварските замъци и тъкмо се записах за Испания Португалия и те фалираха.Пътувах по същата дестинация с новата фирма която си направиха но след 4 години докато се съвземат.Не вярвайте сляпо на оплюванията и лошите думи за фалиралите фирми истината не винаги е такава каквато я представят.
Gergana katsarska
Написано на 30 октомври 2017 16:05 ч.
Ако стоим и се оплакваме, не вярвам да ни се върнат парите. Тези двете ще направят нова фирма и пак със съ ата схема ще завлекат още хора. Нека не мълчим безучастно и да чакаме справедливост. Нека се обединим и се борим въпреки инситуциите. Създадохме група във фейсбук -"Измамени от Амазон травел и Гъливер"или просто се свържете с мен на e-mail: gergana.katsarska@gmail.com
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Гъливер Травел е некоректна туристическа агенция - приемам