BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни хотели > Абсолютен кошмар - Флоримонт Хайтс Банско

Абсолютен кошмар - Флоримонт Хайтс Банско

До момента мнението не се подкрепя. (общо гласували: 5076)

Здравейте, нека споделя, как посрещнахме Нова година 2015, в хотел Флоримонт Хайтс Банско.

С една дума, това беше най-големият кошмар, който изживяхме аз и приятелите ми, с този Новогодишен пакет. Може да си помислите, че оплакванията са неоснователни, за това нека спомена само, че съм настанявана и съм се настанявала в много хотели, работейки за едни от най-големите туроператори в България и чужбина.

Въпреки печална слава на марката Флоримонт, пакетите вече бяха резервирани от приятели. Кошмарите за нас започнаха още от вратата... Няма парко места. Опушено на цигари лоби. Гневно държание на рецепционистката. Изчакване един час за настаняване, въпреки че пише 14 ч. Това, все пак, е поносимо, с разход 15 лв/ден за паркинг.

Стаите са поитресаващо студени. Нашата беше на партера и при положение, че бяхме двама ма възрастни, с трети на допълнително легло. Ако видите неговото легло, може да решите, че сме с бебе - двуместен НЕразтегателен диван.

Температура в стаите беше между 10-15 градуса и ако си с шал и яке се понася. Ще кажете на вън бе студено - точно така, но ако радиаторите бяха горещи т.е. работещи, щях да разбера. Радиаторите бяха едва топло доловими, а да не говорим, че за помещение от 30-40 кв.м. бе напълно недостатъчно малкото радиаторче. Завивки - найлони, които се използват за поставяне под чаршафите, а не за завиване в зимен хотел. Абсолютен потрес! При поискване за одеало ни се отговори - НЯМА!

При наличие на кухненски бокс, поискахме поне чаша за вода. Да не помисляме и за посуда, въпреки че има котлон.

НЯМА хавлиени къпри! Телевизорът ловеше само две програми, абсолютно развалени на снежинки, а дистанционното НЕ работеше!

Разменихме се с други приятели, за да ползваме техния разтегателен диван за третия човек на по-висок етаж. Абсолютен студ и там, със същите условия!

Отиваме на НГ вечеря. Трупа сме от 15 човека. Оказа се, че няма маса за нас. Разправиите отнеха час и около 22 - 22.30 ч. седнахме абсолютно сгъчкани, с невъзможност да ядем, като масата беще само за 12, а останалите 4-ма седяха на две шкафчета за обувки едно върху друго и върху тях холна масичка. Представете си какъв хотел е това да няма една маса и колко удобно им бе на тях.

Да не споменавам, че при така развилата се ситуация, не бе сервиран алкохол на всеки, вино вода и т.н. Използвахме шише 1.5 л минерална вода за 15 човека. Красота! При всяка поръчана допълнително напитка не получихме касова бележка, а хвърчащ ордер, без да има данните на фирмата!

Закуската, след Новогодишната нощ, бе до 10 ч., без да бъде удължена и буквално се състоеше от това, което беше останало по масите от вечерта!

След като, най-накрая, ни се раздадоха плажни къпри от чувал, предполагам току що закупени, решихме да посетим спа центъра. Той е общ за Флоримонт Хейтс и Фортуна. Най-интересна е така наречената "топла връзка". Температурата и се усеща още от коридора, където бе първоначалната ни стая, но след като преминете наистина в топлата връзка, без преувеличение, може да умрете от студ! Ние бяхме облечени, идвайки от вън с якета, шапки и т.н. Повярвайте ми, там излизаше пара от устите ни. А спа центърът беше празен, поради олимпийските усилия да се стигне до него. Водата в басейна бе студена (защо ли не се учудваме), а парната баня не работеше!

Вечерята на 1 януари, за тези, които имаха нерви да останат, бе същата от новогодишната маса - същото месо, но във сос, същите тиквички и патладжани от салатата, но в кисело мляко, (е за радост липсваха новогодишните ядки - сурови фъстъци, все пак фурната е скъпа, а това са най-евтините ядки за жълти стотинки ), а чувството ми за самосъхраненост от киселите салами проговори, че е лудост да сляза за втората закуска.

Събрахме багажа и си тръгнахме възможно най-бързо без да се обръщаме назад.

Само от нашите 15 човека, още след първата нощ, си тръгнаха 8!

Щом минехме през рецепцията се чуваха само скандали от други клиенти, както и в забутания в подземието ресторант.

Няма да споменавам мафиотът, стрелящ с автомат, заради който се сблъскахме 15 на маса за 8, а те заемаха наши места. Няма да споменавам и персонала - гейове и злобни лелки. Няма да споменавам как се чуваше по коридора, как някои хора са си купили на 31.12 само новогодишен куверт. Ей каква лакомия бе! Ако можеше, един върху друг да ни настанят и вземат пари! Те са взели 50 стаи по двама, за 500 лв. - 25 000 минимум. Разходите, ако са 2 - 3 хиляди ще се учудя.

Моля Ви, в случай, че тази информация Ви е неизвестна, информирайте се на време! Не мисля, че е редно да се продава или представлява хотел, който не съществува в консолидирания национален туристически регистъп като място за настаняване - http://tourism.egov.bg/registers/Register.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1, няма собствен сайт или е под друго име - сайтът е флоримонт колосео - http://www.florimont-colosseo.com/index.php?action=page_display&PageID=2, а персоналът му споменава, че е нает за 2 седмици, доката са само новогодишните празници!

Бягайте далеч от там!

Автор: Росица (rositsatoleva@gmail.com)
Написано на 5 януари 2015 в 18:04 ч.
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Абсолютен кошмар - Флоримонт Хайтс Банско - отхвърлям