BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни клиенти > Пътниците са абсолютни говеда!

Пътниците са абсолютни говеда!

До момента мнението не се подкрепя. (общо гласували: 6557)

Редовно пътувам по линията София - Варна с автобусите на Груп. Моето мнение е, че шофьорът и стюардесата са много любезни, но пътниците са абсолютни говеда!!! Винаги не са доволни от нещо. Ами, като не са доволни, да си пътуват с кола, защо се возят на автобус?

Тъкмо тръгне автобуса и се започват някакви претенции. Ще ни пуснете ли филм, след колко време е почивката, може ли спрете климатика...

Ами, извинявам се, ама то не е едно говедо в автобуса, а 60 говеда!

Съжалявам за грубите думи, но това е самата истина.

Това сме ние, българите.

Автор: анонимен (ano@nim.us)
Написано на 15 септември 2007 в 11:05 ч.
коментар До момента има 15 коментара:
габито
не подкрепя мнението
Написано на 26 януари 2008 20:40 ч.

Ей,анонимус!

Всичко е въпрос на култура и възпитание!Ти защо не си ги набил?:P

не подкрепя мнението
Написано на 13 юли 2008 22:24 ч.
Кой, груп ли? Миналата година, август 2007, пътувахме с тях в един от лъскавите им автобуси за бургас и повече не желая да ги чуя - пътуването беше меко казано КОШМАРНО.. Бяхме на една от предните седалки, точно зад стюардесата, която реши да стовари рязко седалката си върху моите колена, за да може да спи, без въобще да се съобрази ли попита дали е удобно. Тъй като съм висока, и аз и съпругът ми учтиво я помолихме да я вдигне, при което тя ни се развика и се оплака на шофьора. В отговор той  започна да вика "Кой е тоя, и тоя за кой се мисли"и да ни РУГАЕ, а при направената забележка от наша страна, ни заплаши със СВАЛЯНЕ от автобуса. Когато съпругът ми направи опит да стане, за да отиде и да му направи лично забележка за арогантното поведение (за да спестим грозната сцена на останалите пътници), шофьорът веднага започна да кара на "газ-спирачки", за да може съпругът ми да падне.. Колкото и невероятно да звучи, това е САМАТА ИСТИНА. Веднага след като пристигнахме в Бургас, започнах да звъня на телефоните на фирмата, за да се оплача, но тъй като беше в неделя, никой не отговори. На е-емейла и подаденото от мен оплакване също нямаше отговор. Не желая повече да коментирам, защото случилото се е повече от отвратително и спомена за него е не по-малко неприятен. От мен - имайте едно наум когато пътувате с груп, може вие да сте следващия "свален".
нася
не подкрепя мнението
Написано на 13 юли 2008 22:28 ч.
И още нещо във връзка с изказаното мнение на Анонимен - не бива да се забравя, че пътниците са тези, които плащат и съответно "поръчват музиката", а въпроси относно, филм, почивка и т.н са напълно естествени при пътуване от над шест часа.
вера…
не подкрепя мнението
Написано на 14 юли 2008 17:07 ч.
Да не говорим уж 15 минутните им почивки как винаги са по 30 минути,докато се натъпче шофьора.А при нощен преход е задължително да надуят чалгата и да спрат филмите,за да могат пътниците да пътуват със зорко наострен слух и да слшат простотиите на стюардесите и шофьорите
ogy
не подкрепя мнението
Написано на 30 септември 2008 21:05 ч.

А бе пич ако може да се ползва тоалетната в автобуса никой няма да пита за почивки.Филмите помагат да минава по-бързо времето,а климатика обикновенно е усилен в задната част на автобуса а при шофьора е нормално и като слезеш стоиш в нетипична поза от схващането.Никой не плаща само за седалката след като се афишират екстрите що да не се ползват.

мармалад
не подкрепя мнението
Написано на 14 ноември 2008 13:25 ч.

Дори и Сталин не е могъл да се справи със скапаните шофьори.....тези мръсни и невъзпитани господа......да не говорим, че са и крайно ограничени......

kalia77
Написано на 22 януари 2009 15:53 ч.

Аз работя като екскурзовод с чуждестранни туристи и искам да кажа, че работата на едне стюардеса/екскурзоводка е да задоволява претенциите на пътуващите и нейна работа е да помоли шофьора и съответно да контролира изпълнението на молбата на пътниците.

Вече 12 год. се занимавам с тия шофьори и трябва да ви кажа, че 90% от тях са пълна измет и изобщо нямат нужното възпитание и култура на поведение-когато не мога да се справя с тях, ги заплашвам, че ще се оплача на шефовете им и обикновено това върши работа.

Например, как ви се струва немци или англичани да слушат чалга?

Снеги
Написано на 8 април 2011 22:56 ч.
Абсолютно съм съгласна с мнението относно шофьорите на автобусите. Те са една групичка - втора като нея няма - циничен език, чалга на 6, изобщооооо.Аз работя в сферата на туризма и от 2004 година се опитваем да се справя с тях, обаче не мога.Ако някой има рецепта - да пише"))))
не подкрепя мнението
Написано на 15 април 2011 19:30 ч.
Аз не виждам нищо говеждо в искането на пътниците да пътуват удобно.А съм виждал невероятно нагли шофьори точно на груБ.
Онуфри
Написано на 7 юни 2011 21:54 ч.

Шофьорите на Груп са абсолютни престъпници!

Аз пътувах с Груп от Будапеща до София през 2001-ва. На границите с все още съществъващата тогава Югославия, всеки трябваше да декларира на шофьора валутата, която носи.

Когато пристигнахме на паркинга в София, шофьорът слезе първи, за да отвори багажниците. Докато минаваше край автобуса, го наобиколиха съмнителни мургави типове, на които той посочи с едната си ръка коляното си и им каза нещо. Аз не го чух, защото бях още в автобуса и наблюдавах през прозореца, но после се оказа, че явно им е описал как изглеждам, а с жест им е посочил къде си държа парите. Аз наистина ги държах в страничен джоб на панталона, до коляното. Когато слязох да си взема багажа, тъкмо се пресягах за чантата си, когато един тип се опита да ми отвори точно джоба с парите. Добре че го усетих!

А един състудент, шофьорите го бяха излъгали със супер пошла история - нещо му бяха дали пари за да ги запише на негово име на границата, а то било "кукла" и после искаха да им ги върне... Абе изобщо - типична история с участието на балкански боклуци...

ина
не подкрепя мнението
Написано на 2 юли 2011 17:48 ч.
Автобусните превозвачи карат като луди,гонят график-то за това и е касапница по пътищата.Неремонтирани,стари рейсове,липса на всякакъв комфорт при дълги преходи,никакво спиране за тоалетна-пълен кошмар!А парите за билетите растат нон-стоп!Това климатик,чистота,култура-абсурд в бг автобус!
не подкрепя мнението
Написано на 19 август 2011 10:35 ч.

Като отколешен ползвател на подобен тип транспортни услуги мога да се изкажа субектино в дадения аспект, но и доста обективно в друг! За да бъда кратък:-Вие, който лепите етикети навред не сте ли също така пътник и респективно говедо?Схванахте ми идеята предполагам. Без етикети и прилагателни краски май щеше да е по-добре, а и в интерес на истината критиката в повечето случаи е катализатор на промени, който често са в положителна посока!

подкрепя мнението
Написано на 13 юни 2012 18:33 ч.
Подкрепям Нася и всички, от мпението на които се оказа, че всъщност говедо е този или тази, която нагло обижда съпътниците си.Нася, мойте съболезнования, по думите ти е ясно, че си интелигентен човек, а детайлите доказват достоверността на инцидента. Аз имах подобен случай с Груп, пълно своеволие и беззаконност цари в автобусите на Груп.
Комсомолска…
не подкрепя мнението
Написано на 7 април 2013 20:03 ч.
Ако се не лъжа, началниците на фирмата и шофьорите й съществуват, за да возят и обслужват пътниците. Оттам си получават заплатите и екстрите за "Бентлита" и джакузита. Ако греша, моля да ме извините.Отделно, само вмятам как шофьорите на тази фирма редовно препускат със 150 км в ДЪЖД и МЪГЛА, при видимост под 80 м. по магистрала "Хемус", затова щом видя техен бус, гледам да съм по-далече.
Павлина…
подкрепя мнението
Написано на 15 декември 2013 15:04 ч.
Аз също работя от 15 години в туризма и използвам автобуси с шофьори с различен тип характери. Дразня се от отношението на колеги който смятат ,че шофьорите са второ качество хора и се отнасят така с тях ,....от там и вашите проблеми!!!За мен водача  на автобус е важен  и той трябва да получава същото уважение , като всеки един турист, защото 50 процента от качеството на услугата зависи от него ....и  т.н.
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Пътниците са абсолютни говеда! - приемам