BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни хотели > Не ходете в хотел Елена (Helena apartments), Керамоти, Гърция

Не ходете в хотел Елена (Helena apartments), Керамоти, Гърция

До момента мнението се подкрепя. (общо гласували: 3681)

Решихме да почиваме в Гърция. С агенция наехме хотел Елена (apartments Helena), които на снимките изглеждаха много добре. В сайта са снимали единствения апартамент на собствениците.

Пристигаме с дете на 2 години и отиваме на рецепция. Още, като видях мърлявата гъркиня, която ехидно ни поздрави, ми стана ясно къде сме попаднали...

След като уточнихме резервацията, мъжът ми си забрави личната карта на рецепция. След като я потърсих, на другия ден (и аз бях забравила, след разтоварването на багажа, хранене и тичане след детенцето ), се оказа, че няма да ни бъде върната до края на престоя.

И това не е всичко, стаята беше по-малка от гаражче. Трябваше да има климатик, но той се оказа срещу заплащане от 5 едро на ден, допълнително. Нямаше допълнително легло за детето и се наложи да спи между нас, при това не на двойни легла, а на единични и се наложи да ги приближим и да намушкаме между тях одеало.

Кухнята или кухненския бокс, беше 30 см, една мивка с малки котлони, някакви стари и ръждясали тигани и пластмасови чинии.

След като престоя от 2 дни се оказа трагичен, пожелахме да ни върнат парите. От агенцията ни казаха да си платим и да се махаме. Те защитаваха тяхните интереси. От българското посолсво нищо не искаха да помогнат.

Викнахме полиция. Полицаите отказаха да говорят английски. Бяха мазни, нагли като цигани. След едночасово говорене на английско-гръцки, полицаите ни казаха единствено на английски превод от собственика на мизерните гаражи: или плащате цялата сума и напускате хотела, или идвате да нощувате в полицията, НО БЕЗ ДЕТЕТО!!! Тогава полудях от ужас! Това двегодишно детенце, какво може да му се случи. Платихме си и се изнесохме...

Не пожелахме да се оплачен на по-горно ниво, защото ни стана ясно, че едва ли някой ще ни защити. И така, платихме 250 евро и напуснахме хотела на втория ден.

Автор: ЕЛЕНА (foxybrown@abv.bg)
Написано на 5 юни 2013 в 15:49 ч.
коментар До момента има 25 коментара:
Написано на 4 юли 2013 21:46 ч.
Елена, пишете, че сте наели въпросната стая/апартамент в Керамоти чрез туристическа агенция в България. За мен обаче остана пълна загадка, четейки оплакването Ви, как така тази агенция не е предплатила вместо Вас почивката Ви в този хотел още преди пристигането Ви?! Нормално при ползване на агенция, както Вие пишете, е да заплатите в агенцията, да получите договор и ваучер, с който се настанявате в съответния хотел или с една дума Вашите услуги са предплатени. Това , че са Ви накарали да заплатите престой в случая, както пишете 250 евро означава за мен, че Вие просто сте си резервирали нещо в Керамоти и можехте както се казва и дори да не отидете ... така и така пари в брой в България - не сте давали... Уточнявам това, за да Ви кажа, че ако наистина бяхте през агенция и платили вече предварително и съответно естествено самата агенция вече щеше да е платила Вашия престой нямаше да се налага: 1. да се саморазправяте със собственика 2. щяхте да сте в правото си - да поискате по силата на договора с агенцията да Ви премести в хотел с условия, за които сте платили (има и сносни хотели в Керамоти) 3. щяхте да сте в правото си тук в България да се отнесете към комисия на Потребителите... Не мисля, че консула на България в Гърция следва да вземе отношение за несполучлив избор на хотел в Гърция. Освен това като не Ви е харесала стаята е било още в самото начало, защо стояхте 2 нощи, а не върнахте ключа веднага!? Или първо се озърнахте да спазарите нещо по-така и после...така и така парите са Ви в джоба... и не сте платили вече за това, в което се настанявате.. Така че, моите уважения, но мисля че сама сте си виновна и за мен никаква туристическа агенция от България няма в случая. Ако имаше замесена агенция посредник щяхте да кажете платихме си 2 пъти за еди-какво си..               
Написано на 2 август 2013 02:16 ч.
По-мазни и долни Курбани от Гърчолята, надали има на земята!!!
Фатмагюл
Написано на 7 август 2013 23:10 ч.
Ти, Аладинчо или како там се именуваш , изглежда си от някоя агенцийка или си с някоя мръсна гръцка жилка ,та защитаваш византийцийте долни- нищо не си разбрал ....Просто си решили ти да се изявиш, но мисля че имаш собствени проблеми да оправяш ,вместо да се занимаваш с проблемите на хората.
подкрепя мнението
Написано на 26 август 2013 16:53 ч.
Добавям информация от август 2013. Помещенията са малки-15кв.м/апартамент 4+1/ Има само един малък гардероб в апартамент. Има хлебарки! Собствениците следят всичко дали изнасяш стол на верандата, дали слушаш музика,климатика на не повече от 28 градуса и т.н. Няма никаква преграда между верандите.Всички са заедно-като в пионерски лагер.
Venezia
не подкрепя мнението
Написано на 29 декември 2013 16:56 ч.
Да не сте били в България, че това повече на нашенска работа прилича? Има предостатъчно  инфо  в нета, четете и проучвайте къде отивате. За Гърция може да се тръгне и без резервация, отиваш, виждаш, харесваш, оставаш или не...
Сашо
подкрепя мнението
Написано на 15 май 2014 15:17 ч.
Всичко е абсолютно вярно за тази дупка.Добре че бяхме там само 2 дена(4-5.05.2014г).Сутрин няма топла вода,мивката в банята е 20 на 10 см.,когато си миеш зъбите си миеш и краката.В "кухнята" и банята има кранче само за студена вода,а целият "апартамент" за 4 човека е не повече от 10 квадрата.И тези смотаняци го дават това "нещо" през сезона за 50 евро.
Таня
не подкрепя мнението
Написано на 8 август 2014 11:30 ч.
Само от любопитство - студията/двойните стаи на апартаменти Елена са между 25 и 35 EUR (за помещение!) на вечер. Аз също съм пращала запитване и ми отговориха - 25 EUR/ден за началото на септември за двама съзрастни и дете на 3 год. В крайна сметка не отидохме там, но ми е много интересно как по-точно платихте 250 EUR за две нощувки?! Условията не мога да ги коментирам, допускам че за тези пари действително не е кой-знае какво. Не знам коя агенция сте ползвали, ако наистина сте ползвали агенция, но първото нещо, което излиза в Гугъл например е този линк: http://www.greek-hotels.ltd.bg/02-Kavala-006.htm , където ясно се вижда, че леглата са единични и малки (също така си пише, че стаите и студиата са 2+0); аз също го имах предвид и прецених, че няма да ни е комфортно да спим с детето. И още нещо - начинът, по-който коментирате и обиждате външния вид на хората, прави изказването Ви да звучи много грозно и тенденциозно.
не подкрепя мнението
Написано на 9 юни 2015 09:32 ч.
И защо да не ходя? В момента съм тук. И сме доволни. Не е кой знае какво, не е за хора търсещи лукс, но и не е скъпо. Ние ходиме по 5 пъти на море в годината и не си позволяваме много скъпи места. То и затова можем да ходиме по 5 пъти на мори за по една седмица. Собствениците са много симпатично и любезно семейство.
Galina Cvetanova
Написано на 17 юни 2015 22:13 ч.
http://www.holidaycheck.de/hotel-Hotelbewertungen_Hotel+Elena+Apartments-ch_hb-hid_162696.htmlВ линка съм сложила оценки на чужденци (немци - а те както знаем са най-взискателните туристи в цял свят!!!!) за този семеен хотел! На мен ми предстои да отида там през август. Като се върна  - ще имам лична оценка. Немците като най-претенциозни клиенти, едва ли биха се минали да дадат добра оценка за нещо което не е добро....Аз такива немци не познавам....
Galina Cvetanova
Написано на 17 юни 2015 22:17 ч.
http://www.tripadvisor.de/Hotel_Review-g1191990-d7257806-Reviews-Elena_Apartments-Keramoti_Kavala_Region_East_Macedonia_and_Thrace.htmloshte edno mnenie na nemci....
Написано на 15 юли 2015 18:49 ч.
Аз искам да Ви кажа,че е въпрос на вкус! Почиваме в Елена от 7 години на сам и хората дори ни правят отстъпки. Верно малко е тесничко,но затова и цената е такава.Хората са много,много мили и отзивчиви!Запазете лошите си коментари за вас и не залъгвайте хората! Явно вие сте свикнали на охолен живот и този хостел просто не е за вас!Личните карти в всеки един хотел остават на рецепция до напускането!
Написано на 22 юли 2015 22:56 ч.
Не е вярно, че лични карти се задържат на рецепцията в хотела! Това може да го измисли само някой арабин или мазен грък - мръсен и със сплъстена коса, груб и подвикващ като каруцар на персонала. Нагледахме се на такива изпълнения в Гърция. Хотелите им са много нисък клас, дори и тези, които претендират да са 4 звезди, храната - мазна като мазните гърци, в стаите често мирише и има мухъл.Гърците ги мързи, та им се плаче, само те гледат в ръцете колко пари имаш и как да ти измъкнат повече!За мен е необяснимо как толкова българи се прехласват по почивка в Гърция. Сигурно, защото е "в чужбина", а част от българския народ отговаря на старата народна приказка "сиромашко дроб виждало ли е"!Доста хотели и курорти в България вече са в пъти по-добри от тези в Гърция - и като хигиена, и като храна, и като обслужване! ДА не говорим за нашите курортни градчета - те са китни местенца, в сравнение с някои струпани гръцки сбуторясници. 
Живко…
Написано на 24 юли 2015 14:47 ч.
Никога повче при мутрите на нашето черноморие! И в "китните ни градчета"с мръсни претъпкани плажове и "паяци"по улиците!А кто се отнася за хотела,за тези пари е перфектно. А за собствениците нямам думи!Можем да се наречем приятели. Такива бяха кранчетата у нас,но преди 30 години.И в най-малкото градче е по-добре от Созопол и Несебър!
Влади
не подкрепя мнението
Написано на 26 юли 2015 12:40 ч.
Тази пролет бях там. Цената беше 25 Евро. за малко студио с 2 легла, кухненско боксче и сносна тесничка баня. С оглед, че всички други квартири за двама души са поне двойно по-скъпи, не виждам, защо някой е тръгнал да се оплаква. Съотношението цена/качество е добро.Това за личните карти са глупости. Само записват данните и ги връщат, както на всяка частна квартира по нашето черноморие!Плюсове:1) Изключително евтино;2) Добър интернет;3) Дадоха ни безплатно Raid против комари :)4) Любезни домакини.5) Много близко е до плажа (2-3 мин. ходене пеш)Минуси:1) Видяхме хлебарка отвън;2) Цяло Керамоти е пълно с комари;3) Не е подходящо за хора търсещи луксозна обстановка - цената го показва :)
Написано на 11 октомври 2015 07:35 ч.
http://dapoxetinepriligy-buy.org/ - Priligy In Uk Order Doxycycline http://lasix-onlinefurosemide.com/
Написано на 11 октомври 2015 08:14 ч.
http://dapoxetinepriligy-buy.org/ - Dapoxetine Online Doxycycline Buy Online http://lasix-onlinefurosemide.com/
Написано на 11 октомври 2015 08:27 ч.
http://dapoxetinepriligy-buy.org/ - Buy Priligy Online Doxycycline http://lasix-onlinefurosemide.com/
подкрепя мнението
Написано на 29 октомври 2015 09:24 ч.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

very nice post. I recently started reading your articles. And i look forward to read more posts from you in future. http://customboxesco.com.au/

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; color:black;}
Написано на 11 юли 2016 14:50 ч.
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικ?ς π?νακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

много коментар за този хотел: https://www.facebook.com/Elena.Apartments/posts_to_page/

 

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικ?ς π?νακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικ?ς π?νακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
не подкрепя мнението
Написано на 11 юли 2016 14:54 ч.
много коментар за този хотел: https://www.facebook.com/Elena.Apartments/posts_to_page/
не подкрепя мнението
Написано на 19 юли 2016 10:32 ч.
Хотелът Елена апартаменти в Керамоти е един приличен  хотел , доста изгоден за категорията си.  Собствениците са много вежливи и добри хора , като истинското гръцко гостоприемство можете да усетите веднага като пристъпите прага на хотела.  Стаите са удобни и чисти, има кухненски бокс във всяко студио или апартамент. Разполагат с разкошна цветна градина с маса и чадър.  Това е място където наистина, ще се чувствате като у дома си, а в същност ще се на мечтаната почивка в Керамоти. И забележете няма да се набутвате с излишни пари давайки по 100 евро на нощувка в прехвалените апартаменти в селцето . Можете да направите резервация от адреса изписан по-долу  http://holiday-in-greece.net/kavala/keramoti/elena-apartments.html
Написано на 15 август 2016 22:25 ч.
недоумявам,защо трябва да се дават такива пари(50евро)за мизерни дупки.аз ходя вече 3 години подред в качествен хотел ,с басейн,закуска и вечеря,с частен плаж и ми излиза 150 лева на нощувка(за мен ,жената и детето общо)и всичко е перфектно,без компромиси
подкрепя мнението
Написано на 1 август 2017 15:40 ч.
Покрепям статията. Ние също бяхме там и изпитахме неудобства. Предпочитам да не изброявам, защото винаги ще се намери някой да оспори. Просто има по-хубави места и не си заслужава да се ходи втори път. За юли месец 60 Евро за двама възрастни с две деца в Керамоти не е евтино. Не и скъпо разбира се, но наистина има и по-добри оферти. Освен това за климатик се плаща още по 5 евро на ден. Собственикът явно е имал обаче проблеми от по-рано с недоволни и трудно плащащи туристи, защото още преди да сме видели стаята, искаше да си получи цялата сума!!! Такова нещо ми се случва за първи път и надявам се за последен. Никога не са ме притискали по този начин.
подкрепя мнението
Написано на 1 август 2017 15:46 ч.
Предполагам, че става въпрос за следните студиа: http://holiday-in-greece.net/kavala/keramoti/elena-apartments.html Доста е шумно там.
подкрепя мнението
Написано на 15 декември 2017 15:10 ч.
Hallo Leute,  heute möchte ich euch eine App Vorstellen. IM + Pro.  IM + For instant messaging app, bite the dust all the messenger messenger with ICQ, Skype and MSN sowie verschiedene Soziale Netzwerke wie Facebook Twitter und MySpace in eine App zusammenfast. Natürlich gibts bite the dust APP not for kick the iOS Family bucket.  Unterstütze Betriebssysteme:  iOS (iPhone, iPod Touch, iPad)  BlackBerry  Android  HP / Palm webOS  Java J2ME telephones  Windows Phone  Windows Mobile (Mit Touchscreen)  Windows Mobile (Ohne Touchscreen)  Symbian S60 and Symbian ^ 3 <a href="https://www.google.com">jackson</a>
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Не ходете в хотел Елена (Helena apartments), Керамоти, Гърция