BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни хотели > Не ходете в Планински изглед, с. Ябълковец

Не ходете в Планински изглед, с. Ябълковец

До момента мнението се подкрепя. (общо гласували: 2979)
Изтънчени родопски специалитети в автентична атмосфера, приготвени изцяло от екологично чисти продукти
Изтънчени родопски специалитети в автентична атмосфера, приготвени изцяло от екологично чисти продукти

Не знам кой раздава звездите на хотелите, но определено при Планински изглед , в с. Ябълковец, ардинско, единственото, което отговаря на категорията са цените и в хотела, и в ресторанта.

Хотелът е на интересно място, явно е правен с пари и вкус. Сравнително чист е и определено няма проблем с отоплението. До тук с добрите новини.

Персоналът и в хотела, и в ресторанта е един и същ и определено е под всякаква критика. Халатите се заплащат по 3 лв. парчето. Сешоарът в стаята не работеше, топлата и студената вода се регулираха трудно от амортизираната батерия, каналът за мръсната вода на душкабината беше запушен, защото се събираше вода. Т.нар. спа център е под всякаква критика, особено сутрин - отварят го след 9 и то когато на вратата му вече има гости на хотела. Ако сауната работи, парната баня не и обратното. Опитите на 2-3 от персонала да разрешат проблема удариха на камък. Ситуацията с джакузито не беше по-различна. Работеха само 3 от дюзите му.

Ресторантът посреща със силна чалга. На т.нар. ВИП-гости (платили нощувка с вечеря и закуска) се полага заешка салата (зеле и моркови) и пиле ризото (най-вероятно евтин полуфабрикат). След разговор със собственичката се оказа, че ВИП-овете можели да си поръчат, освен пиле ризото шницел или скара. Извиненията бяха, че сервитьорът е нов и не бил наясно. Шницелите на автогарата в Кърджали може би са по-вкусни, а скарата представляваше 2 кебапчета, с неопределен вкус и състав, а гарнитурата беше зле опържени бланширани картофи.

При закуската единственото впечатляващо бяха малките мекички, които изчезваха в момента, в който бяха поставени. Иначе - евтини колбаси, кашкавал и сирене, топено сирене и масло от известна верига магазини с ниски цени. Дори за айряна имам съмнение, че също беше от купешко кисело мляко, въпреки че в сайта може да се прочете, че в гостилницата се предлагат "Изтънчени родопски специалитети в автентична атмосфера, приготвени изцяло от екологично чисти продукти" - нерде ардински компир, нерде бланширани картофи?

За финал ще напиша само, че не бих стъпил повече в хотел Планински изглед, при каквито и да било обстоятелства.

Автор: Hataka (dnes2010@abv.bg)
Написано на 16 юли 2014 в 10:46 ч.
коментар До момента има 13 коментара:
Написано на 11 март 2015 16:20 ч.
Напълно подкрепям написаното по-горе. Дори бих могла да дабовя още. Голяма мръсотия, басейнът е с мръсни и захабени плочки със зели ивици над водата, джакузито е под всякаква критика, не е за влизане, спалното бельо не се сменя дори и 5 дни да останеш, както и не се почистват кошчетата в стаите. Липса на елементарна хигиена. Отношението на персонала, най вече на собствениците и техните родители, е арогантно, грубо и отблъскващо......Не ходете там. Аз не бих повторила
Написано на 15 април 2015 09:57 ч.

Здравейте,  аз  съм доволна от престоя си в Планински изглед с.Ябълковец, бяхме 2014 година началото на  май месец, вечерите бяха студени, но вътре парното работеше и беше много приятно, имахме една празнична вечеря - на много добро ниво.

А. Цветанова
Написано на 13 юни 2016 22:47 ч.
Посетихме хотела миналата седмица и бяхме изумени. Гостите се настаняват на матраци, поставени направо на пода. В стая, която би трябвало да бъде двойна, бяха пдредени плътно един до друг 4 матрака, на които гостите трябва да спят на разстояние 20 см от мокета. За 4 дни веднъж изхвърлиха кошчетата, а за друго почистване или смяна на хавлии изобщо не може да се говори. А категорията на "хотела" е 4 звезди. Мисля, че да направиш хотел, не е достатъчно да дадеш някакви пари, а и да знаеш как да го управляваш.
бойко
Написано на 28 юни 2016 14:19 ч.
доста преувеличени неща има в статията.всяка година ходим там и сме доволни.отношението на персонала е много приятелски и учтиво.гозбите са вкусни.басейна се чисти всяка сутрин,за стаите не знам.Персонала се сменя често поради ниските заплати и непълните трудови договори доколкото разбрах .оценка 9 от 10.
Клиент
Написано на 17 юли 2016 20:27 ч.
Моето впечатление след посещението на хотела също не е по-различно за съжаление. Единственото което ми хареса е хубавият изглед,който предлага хотела.Басейнът и разни там други спа глезотийки не съм ги ползвала, тъй като изглеждаха леко отблъскващи.Персоналът не беше много на ниво.За да си поръчам 1 бира ми костваше 30 минути чакане.Другото неприятно нещо беше, че в близост до хотела се намира джамия и по 5 пъти на ден с ужасните си ревове не ни оставаше да се насладим на почивката си.Налагало ни се е в 5 часа сутринта да ставаме и затваряме прозореца, за да не чуваме проглушителните ревове, но безуспешно. Уж се намираме в България, а имах чувството че съм чужда на това място...
Иванова
подкрепя мнението
Написано на 8 август 2016 15:45 ч.
Напълно подкрепям казаното - интересен хотел , направен с пари и някаква идея , но мърляв , неподдържан. Изключително некомпетентен и безхаберен персонал. Стаите не се почистват , дори боклука не се изхвърля , да не говорим за смяна на хавлии или чаршафи.Басейна е мръсен , пълен с удавени насекоми и други боклуци и за компенсация над него се носят давещи изпарения на хлорна вар. Осен това е превърнат в " градски " басейн , на който се запазват редици шезлонги за местното население , а за гостите на хотела ако и където остане място.За " СПА " дума и не може да става - мръсно , захабено. Но то в баните не винаги има вода , а ако има или е ледена или вряла , защото батериите са амортизирани.Масите в ресторанта са   покрити с пчели и оси , менюто , освен че е твърде стандартно , но и всичко се изпълнява бавно , непрофесионално и безвкусно.Не знам как се "раздават" звездите , но със сигурност не може да става дума за сравнение с други 4 звездни места у нас.
Йоана
Написано на 26 декември 2016 19:21 ч.
Напълно доволна съм почивах тази есен октомври 2016 и всичко беше страхотно, напълно си отговаряше на цената за закуските и вечерите също съм много доволна!
подкрепя мнението
Написано на 10 февруари 2017 10:37 ч.
Да живее Бат Янко кауня,кърти ги
Здравко
не подкрепя мнението
Написано на 7 март 2017 08:09 ч.
маи колегата е настъпил ниакои миризлив драскач  и не му е дал пари и при мен идваха да ме изнудват и ги изгоних като псета та се видиах в чудо ..
Господинова
подкрепя мнението
Написано на 28 юни 2017 07:21 ч.
На 23.06.2017 год. на място се убедих ,че това място не трябва да се посещава.Природата е уникална,но само тава не е достатъчно. Написаното до тук е вярно ,дори са спестени много други неща.Ако искате да си спестите неприятности не ходете в "Планински изглед".
Йоана
Написано на 8 август 2017 19:44 ч.
: Хотелът се намира на невероятно красиво място, но това е единственото за 4*. Базата е неподдържана и мръсна. Стаите не се чистят всеки ден - не се изхвърлят дори кошчетата с боклук. Тоалетна хартия се дава, само ако си поискаш. Зареждат 1 топче и толкова. Не във всички стаи работят климатиците и когато поискахме да се включат се учудиха, че ни е студено и искаме да се стоплим ? ( навън температурата беше 32-39 градуса през целия ден) ? . В една от стаите, които ползвахме, хладилникът не работеше, в моята беше мръсен. Батериите на мивките и душовете са много амортизирани и почти е невъзможна да си направиш водата с желаната температура. Дъската на тоалетната чиния в банята на моята стая се отделяше от самата тоалетна чиния при сядане на нея. Басейнът не се чисти и понеже в събота и неделя се ползва и от външни лица, освен от гостите на хотела, в неделя беше страшно замърсен и не можеше да се ползва. Относно кухнята. Цитат от рекламата във вашия сайт: „Гостите могат да опитат български ястия, приготвени с органични продукти в ресторанта с лятна тераса на място. Всяка сутрин се сервира закуска, а на разположение са и удобства за барбекю“ Нищо от това не е вярно. Невероятните български ястия в менюто са салата капрезе и пица ?. Закуската се състои от евтини продукти. На втория ден нямаше сложени прибори, с които да си сервираш и да се нахраниш. Трябваше де си поискаме. ? Понеже нямало кой да пусне миялната машина ? се предлагаха само пластмасови чаши. Пихме кафе в пластмасови чаши за 1.50 лв. ??? Това е обслужване за 4* Сервитьорите са неопитни и мудни. Питиета се носят след 30-40 минути, а те са от бара не от кухнята. Не се отсервират масите. Масите на външна тераса, които се ползваха за едно ергенско парти проведено на 04.08.2017 след 22:00 вечерта, бяха отсервирани едва на 05.08.2017в 12:30 на обяд. При температура на въздуха 36 градуса по Целзий, ви е ясно за какво става дума. Мухите и миризмите наоколо бяха в изобилие. Най-малкото беше неприятната гледка от разхвърляните по пода бутафорни спринцовки и гумени ръкавици, използвани от стриптизьорките за представлението им.
не подкрепя мнението
Написано на 28 юли 2018 09:57 ч.
Повечето коментатори са от т.н. "конкуренция"! Не вярвайте и за да изградите собствено мнение...трябва сами да се докоснете и изпробвате! Останалото е "много шум, за нищо"...Посетихме комплексът през юли 2018 г. и останахме изключително впечатлени от красивата природа, чистият и добре уреден хотел, както и от сърдечният прием на персонала. Стаите са достатъчно големи и уютни, има огромни общи тераси с изглед към басейна и планината, на които са поставени големи маси и пейки. Дворът е огромен, красив и чист...можете да прекарвате часове разхождайки се, под сламените чадъри, в големият плувен басейн или седейки на някоя маса, съзерцавайки природата наоколо...След "Старите къщи" с. Врата до Белинташ, "Планински изглед" е любимото ни кътче за отдих и туризъм! Ще се връщаме отново...и отново!
не подкрепя мнението
Написано на 28 август 2018 08:43 ч.
Повече няма да стъпя на това място. Под всякаква критика е!!! Липса на персонал, отношение и каквато и да е компетенция. Още при настаняването почнаха проблемите след няколко разменени мейли и потвърждение от тяхна страна за исканите от мен стаи се оказа, че едната стая липсва.... Жената на рецепция даже си позволи тон да ми държи едва ли не аз съм виновна, че на тях йм липсва комуникация! След показване от моя страна на мейла който те са ми върнали ни я дадоха въпросната стая и коментираха пред нас, че щели да се обадят на някаква друга резервация да не идвали.... Ужас! Стаите.... Що годе чисти, но определено не отговарят на категоризацията. В РЕСТОРАНТА работят деца!!! Деца на по 15-16 години напълно не ориентирани и най - интересното е, че работят по 15-17 часа на ден от рано сутринта до късно вечерта докато си тръгне и последния гост на хотела. Направо ги съжалих децата попитах едното момче какво йм е заплащането и каза, че йм дават по 10 лв на ден надник и 4% от оборота!възмутена съм, плачат за проверка тея хора там. И дъщерята на собственичката също сервира дете на 11 години ???????????? на втората вечер почти всичко от менюто го нямаше, казаха ни шефката е за стока!! В 20:30 вечерта шефката се сетила, че хотела й е пълен и отишла да зарежда! Спа центъра не работеше, шалтетата по шезлонгите са адски мръсни, водата в басейна е ледена. Пред входа на рецепция има табло на което пише, че не се настаняват гости с домашни любимци на втория ни ден от престоя до нашата стая беше настанена жена с пинчер който от 5:30 сутрин скимтеше и лаеше явно си имаше зор животното. Почуках на вратата й даже не ми се отвори, на рецепция не знаеха какво да ми отговорят. Пълна помия е това място, единственото хубаво нещо е гледката. Не бих повторила да го посетя втори път! 
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Не ходете в Планински изглед, с. Ябълковец