BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни хотели > Не ходете в Планински изглед, с. Ябълковец

Не ходете в Планински изглед, с. Ябълковец

До момента мнението се подкрепя. (общо гласували: 2098)
Изтънчени родопски специалитети в автентична атмосфера, приготвени изцяло от екологично чисти продукти
Изтънчени родопски специалитети в автентична атмосфера, приготвени изцяло от екологично чисти продукти

Не знам кой раздава звездите на хотелите, но определено при Планински изглед , в с. Ябълковец, ардинско, единственото, което отговаря на категорията са цените и в хотела, и в ресторанта.

Хотелът е на интересно място, явно е правен с пари и вкус. Сравнително чист е и определено няма проблем с отоплението. До тук с добрите новини.

Персоналът и в хотела, и в ресторанта е един и същ и определено е под всякаква критика. Халатите се заплащат по 3 лв. парчето. Сешоарът в стаята не работеше, топлата и студената вода се регулираха трудно от амортизираната батерия, каналът за мръсната вода на душкабината беше запушен, защото се събираше вода. Т.нар. спа център е под всякаква критика, особено сутрин - отварят го след 9 и то когато на вратата му вече има гости на хотела. Ако сауната работи, парната баня не и обратното. Опитите на 2-3 от персонала да разрешат проблема удариха на камък. Ситуацията с джакузито не беше по-различна. Работеха само 3 от дюзите му.

Ресторантът посреща със силна чалга. На т.нар. ВИП-гости (платили нощувка с вечеря и закуска) се полага заешка салата (зеле и моркови) и пиле ризото (най-вероятно евтин полуфабрикат). След разговор със собственичката се оказа, че ВИП-овете можели да си поръчат, освен пиле ризото шницел или скара. Извиненията бяха, че сервитьорът е нов и не бил наясно. Шницелите на автогарата в Кърджали може би са по-вкусни, а скарата представляваше 2 кебапчета, с неопределен вкус и състав, а гарнитурата беше зле опържени бланширани картофи.

При закуската единственото впечатляващо бяха малките мекички, които изчезваха в момента, в който бяха поставени. Иначе - евтини колбаси, кашкавал и сирене, топено сирене и масло от известна верига магазини с ниски цени. Дори за айряна имам съмнение, че също беше от купешко кисело мляко, въпреки че в сайта може да се прочете, че в гостилницата се предлагат "Изтънчени родопски специалитети в автентична атмосфера, приготвени изцяло от екологично чисти продукти" - нерде ардински компир, нерде бланширани картофи?

За финал ще напиша само, че не бих стъпил повече в хотел Планински изглед, при каквито и да било обстоятелства.

Автор: Hataka (dnes2010@abv.bg)
Написано на 16 юли 2014 в 10:46 ч.
коментар До момента има 12 коментара:
Написано на 11 март 2015 16:20 ч.
Напълно подкрепям написаното по-горе. Дори бих могла да дабовя още. Голяма мръсотия, басейнът е с мръсни и захабени плочки със зели ивици над водата, джакузито е под всякаква критика, не е за влизане, спалното бельо не се сменя дори и 5 дни да останеш, както и не се почистват кошчетата в стаите. Липса на елементарна хигиена. Отношението на персонала, най вече на собствениците и техните родители, е арогантно, грубо и отблъскващо......Не ходете там. Аз не бих повторила
Написано на 15 април 2015 09:57 ч.

Здравейте,  аз  съм доволна от престоя си в Планински изглед с.Ябълковец, бяхме 2014 година началото на  май месец, вечерите бяха студени, но вътре парното работеше и беше много приятно, имахме една празнична вечеря - на много добро ниво.

А. Цветанова
Написано на 13 юни 2016 22:47 ч.
Посетихме хотела миналата седмица и бяхме изумени. Гостите се настаняват на матраци, поставени направо на пода. В стая, която би трябвало да бъде двойна, бяха пдредени плътно един до друг 4 матрака, на които гостите трябва да спят на разстояние 20 см от мокета. За 4 дни веднъж изхвърлиха кошчетата, а за друго почистване или смяна на хавлии изобщо не може да се говори. А категорията на "хотела" е 4 звезди. Мисля, че да направиш хотел, не е достатъчно да дадеш някакви пари, а и да знаеш как да го управляваш.
бойко
Написано на 28 юни 2016 14:19 ч.
доста преувеличени неща има в статията.всяка година ходим там и сме доволни.отношението на персонала е много приятелски и учтиво.гозбите са вкусни.басейна се чисти всяка сутрин,за стаите не знам.Персонала се сменя често поради ниските заплати и непълните трудови договори доколкото разбрах .оценка 9 от 10.
Клиент
Написано на 17 юли 2016 20:27 ч.
Моето впечатление след посещението на хотела също не е по-различно за съжаление. Единственото което ми хареса е хубавият изглед,който предлага хотела.Басейнът и разни там други спа глезотийки не съм ги ползвала, тъй като изглеждаха леко отблъскващи.Персоналът не беше много на ниво.За да си поръчам 1 бира ми костваше 30 минути чакане.Другото неприятно нещо беше, че в близост до хотела се намира джамия и по 5 пъти на ден с ужасните си ревове не ни оставаше да се насладим на почивката си.Налагало ни се е в 5 часа сутринта да ставаме и затваряме прозореца, за да не чуваме проглушителните ревове, но безуспешно. Уж се намираме в България, а имах чувството че съм чужда на това място...
Иванова
подкрепя мнението
Написано на 8 август 2016 15:45 ч.
Напълно подкрепям казаното - интересен хотел , направен с пари и някаква идея , но мърляв , неподдържан. Изключително некомпетентен и безхаберен персонал. Стаите не се почистват , дори боклука не се изхвърля , да не говорим за смяна на хавлии или чаршафи.Басейна е мръсен , пълен с удавени насекоми и други боклуци и за компенсация над него се носят давещи изпарения на хлорна вар. Осен това е превърнат в " градски " басейн , на който се запазват редици шезлонги за местното население , а за гостите на хотела ако и където остане място.За " СПА " дума и не може да става - мръсно , захабено. Но то в баните не винаги има вода , а ако има или е ледена или вряла , защото батериите са амортизирани.Масите в ресторанта са   покрити с пчели и оси , менюто , освен че е твърде стандартно , но и всичко се изпълнява бавно , непрофесионално и безвкусно.Не знам как се "раздават" звездите , но със сигурност не може да става дума за сравнение с други 4 звездни места у нас.
Йоана
Написано на 26 декември 2016 19:21 ч.
Напълно доволна съм почивах тази есен октомври 2016 и всичко беше страхотно, напълно си отговаряше на цената за закуските и вечерите също съм много доволна!
подкрепя мнението
Написано на 10 февруари 2017 10:37 ч.
Да живее Бат Янко кауня,кърти ги
Здравко
не подкрепя мнението
Написано на 7 март 2017 08:09 ч.
маи колегата е настъпил ниакои миризлив драскач  и не му е дал пари и при мен идваха да ме изнудват и ги изгоних като псета та се видиах в чудо ..
Господинова
подкрепя мнението
Написано на 28 юни 2017 07:21 ч.
На 23.06.2017 год. на място се убедих ,че това място не трябва да се посещава.Природата е уникална,но само тава не е достатъчно. Написаното до тук е вярно ,дори са спестени много други неща.Ако искате да си спестите неприятности не ходете в "Планински изглед".
Йоана
Написано на 8 август 2017 19:44 ч.
: Хотелът се намира на невероятно красиво място, но това е единственото за 4*. Базата е неподдържана и мръсна. Стаите не се чистят всеки ден - не се изхвърлят дори кошчетата с боклук. Тоалетна хартия се дава, само ако си поискаш. Зареждат 1 топче и толкова. Не във всички стаи работят климатиците и когато поискахме да се включат се учудиха, че ни е студено и искаме да се стоплим ? ( навън температурата беше 32-39 градуса през целия ден) ? . В една от стаите, които ползвахме, хладилникът не работеше, в моята беше мръсен. Батериите на мивките и душовете са много амортизирани и почти е невъзможна да си направиш водата с желаната температура. Дъската на тоалетната чиния в банята на моята стая се отделяше от самата тоалетна чиния при сядане на нея. Басейнът не се чисти и понеже в събота и неделя се ползва и от външни лица, освен от гостите на хотела, в неделя беше страшно замърсен и не можеше да се ползва. Относно кухнята. Цитат от рекламата във вашия сайт: „Гостите могат да опитат български ястия, приготвени с органични продукти в ресторанта с лятна тераса на място. Всяка сутрин се сервира закуска, а на разположение са и удобства за барбекю“ Нищо от това не е вярно. Невероятните български ястия в менюто са салата капрезе и пица ?. Закуската се състои от евтини продукти. На втория ден нямаше сложени прибори, с които да си сервираш и да се нахраниш. Трябваше де си поискаме. ? Понеже нямало кой да пусне миялната машина ? се предлагаха само пластмасови чаши. Пихме кафе в пластмасови чаши за 1.50 лв. ??? Това е обслужване за 4* Сервитьорите са неопитни и мудни. Питиета се носят след 30-40 минути, а те са от бара не от кухнята. Не се отсервират масите. Масите на външна тераса, които се ползваха за едно ергенско парти проведено на 04.08.2017 след 22:00 вечерта, бяха отсервирани едва на 05.08.2017в 12:30 на обяд. При температура на въздуха 36 градуса по Целзий, ви е ясно за какво става дума. Мухите и миризмите наоколо бяха в изобилие. Най-малкото беше неприятната гледка от разхвърляните по пода бутафорни спринцовки и гумени ръкавици, използвани от стриптизьорките за представлението им.
не подкрепя мнението
Написано на 28 юли 2018 09:57 ч.
Повечето коментатори са от т.н. "конкуренция"! Не вярвайте и за да изградите собствено мнение...трябва сами да се докоснете и изпробвате! Останалото е "много шум, за нищо"...Посетихме комплексът през юли 2018 г. и останахме изключително впечатлени от красивата природа, чистият и добре уреден хотел, както и от сърдечният прием на персонала. Стаите са достатъчно големи и уютни, има огромни общи тераси с изглед към басейна и планината, на които са поставени големи маси и пейки. Дворът е огромен, красив и чист...можете да прекарвате часове разхождайки се, под сламените чадъри, в големият плувен басейн или седейки на някоя маса, съзерцавайки природата наоколо...След "Старите къщи" с. Врата до Белинташ, "Планински изглед" е любимото ни кътче за отдих и туризъм! Ще се връщаме отново...и отново!
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Не ходете в Планински изглед, с. Ябълковец