BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Кошмарни клиенти > Срещу 140 лв. - претенции за петзвезден хотел

Срещу 140 лв. - претенции за петзвезден хотел

До момента мнението се подкрепя. (общо гласували: 4392)

До всички туристически фирми и хотелиери!

Клиентът Спас Петров Михайлов с
ЕГН 680921xxxx
Задграничен паспорт № 3422862xx
мобилен тел. 08XX 709 065
е-мейл: bgrmail@gmail.com

Е конфликтна личност!

След дълги пазарлъци господин Михайлов избра най-евтиното пътуване в чужбина, използвайки максималните отстъпки давани от фирмата. Това не му попречи, да претендира за качеството на хотела, след като е бил предварително уведомен, че категорията е две звезди.

Автор: МЕТРАМЖЕ (stella5@dir.bg)
Написано на 12 февруари 2006 в 14:47 ч.
коментар До момента има 32 коментара:
dgdg@abv. bg
Написано на 19 февруари 2006 10:43 ч.
Зависи за къде става въпрос.Турция за 1нощувка или Австрия?
цве
Написано на 22 февруари 2006 13:25 ч.
До колкото знам изнасянето на лични данни се преследва от закона.Кой Ви дава правото да го правите?
bgr
Написано на 28 февруари 2006 06:07 ч.
Do vsichki turisti!Firmata e s ofisi na Graf Ignatievv Sofia i ofis v Istanbul!Ne patuvaite s "Koshmaradji turs",predlagat zloba i nepriatni prejiviavania v golemi dozi.Gospodine koi vi dava pravo da publikuvate lichnite mi danni?Az sashto imam vashite danni.Vie ne ste nikakav Muslim.Ako biahte takav shiahte da znaete,che Mohammed e kazal,che koito izostavi spor dori i da e prav sa mu garantirani pokraininite na raia.Az spiram.zaslujavate moeto prenebrejenie.Nishto poveche.Vie ste tolkova dreno choveche!
bgr
Написано на 28 февруари 2006 06:53 ч.
Zashto li shefa na firmata,koito mi e publikuval moite danni ne si napishe svoeto ime,a sasho imeto na turisticheskata firma,koiato mi organizira patuvaneto di Istanbul?az sashto imam vashite danni!Blagodaria vi gospodine.Molia jelaeshtite da patuvat s "koshnaradji turs"da mi se obajdat na posochenia po-gore gsm,za da spodelia kakvo prejiviah s vaprosnata firma namirashta se na ulica Graf Ignatiev"v Sofia.Vaprosnia gospodin shef na firmata "koshmaradji turs''dori ima naglosta da me zaplashva po telefona.Ne me plashete sas sad.Imam advokat,obrashtaite se kam nego.Samo prochetete zakona za turizama,za da ne vi osadia az za podbejdashta reklama plus psihicheski tormoz ot vasha strana.
подкрепя мнението
Написано на 28 февруари 2006 11:25 ч.
А дали въпросния шеф на тази агенция е чел ЗАКОН за защита на личните данни (Обн., ДВ, бр. 1 от 4.01.2002 г.; доп., бр. 70 от 2004 г., бр. 93 от 2004 г., бр. 43 от 2005 г.; изм. и доп., бр. 103 от 23.12.2005 г.)???Моля и модераторите на сайта да се съобразяват с него и да не публикуват подобни птостинги и да изтият този!
Апелативен…
подкрепя мнението
Написано на 28 февруари 2006 15:20 ч.

Моля, ЮРИСТКАТА ДА ПРОЧЕТЕ Чл. 2 от Закона за личните данни!

И ние имаме АПИС...

Cemal KARA
Написано на 28 февруари 2006 18:18 ч.

Uvajaemi g-n Milanov,

Sled dalgo chetene na Basheto oplakvane ne mi stana yasno,kakvi pretencii imate,i ot kakvo ste nedovolni po vreme na prestoya si v Istanbul.

Edinstvennoto yasno neshto e,che Vie imate lichni prichini da me obijdate i nagrubyavate!

Edin inteligenten chovek,kakavto si mislite,che ste izrazyava nedovolstvoto si v choveshka forma,a ne aborigentski kakto vijdam,che ste se izrazili v dalgoto pismo.

Kogato se zapisvahte za ekskurziyata znaehte usloviyata.Pri patuvane s redovna liniya i preminavane na granicata vsichko e vazmojno,na granichnite punktove oplakvaniyata se otnasyat kam avtobusnata kompania i licno kam mitnicata!

Za dopalnitelnite meropriyatiya ne si spomnyam,nyakoy da Vi e iskal na sila pari.Ima si cena tya se obyavyava,i ako klienta ne jelae da zaplati tova si ostava negovo lichno pravo.

Ako smyatate,che ste mnogo inteligenten,vazpitan i znaesht nachina na izrazyavane na nedovolstvoto stava lichno.

Sasto taka religiyata ne priema brutalnost kakvato Vie pokazvate v pismen vid!!!!!!!!

Religiite sa hubavo neshto no neka da go ostavime za bojiite hora!

KARACI TOURS INT.

Cemal KARA

подкрепя мнението
Написано на 8 март 2006 08:05 ч.

Спасе, съвет от мене за 140лв хубав уикенд в къщи неможеш да изкараш.

чист език
не подкрепя мнението
Написано на 12 март 2006 09:17 ч.

Какъв е този шизофреничен изказ:....текст на български език....Muslim...Turkey....пак тескт на български език??? Господинът с особеното мнение не знае как да преведе думите от английски на родния си език?? Добре, че поне познава Закона за защита на личните данни.

ерос
подкрепя мнението
Написано на 30 август 2006 19:13 ч.
не го и познава, защото няма нищо нередно да се публикува непълното му егн и телефон
Написано на 29 януари 2007 12:01 ч.

Само един член от Закона за личните данни:

Чл. 2.  (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., изм., бр. 103 от 2005 г.) (1) Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци, свързани с неговата физическа, физиологична, генетична, психическа, психологическа, икономическа, културна или социална идентичност.


Въпросната юристка нека трае, да не разберат за некомпетентността й в адвокатската колегия, че може да остане и без хонорар, и без клиентела!

Идентификационен номер на физическото лице е ЕГН - горе няма такъв!

Идентификационен номер на физическото лице е номер на документ (пр. задграничен паспорт) - горе няма такъв!

Госпожичката юристка нека провери дали трите имена, телефон и електронна пощенска кутия влизат в категорията Идентификационен номер на физическо лице!

Физическата идентичност включва тегло, височина, цвят на очите, големина на ушите, дължина на оная работа и пр., но и това го няма.

Физиологичната идентичност е здравословно състояние и свързаните с него лични данни за ракови, полови, заразни и пр. статуси. Тук влизат и временни състояния от типа на махмурлук, недоспиване, недоебаване и подобни.

За генетиката няма да говорим, защото ДНК-то е уникална и вероятността да съвпадне е по-малка от 1 на 5 милиарда. Виж, ако Спасчо се напикава по наследство, тогава само генетик няма да му помогне...

Психическата идентичност се регистрира в психодиспансера, но ако случайно е изплувал някой и друг идиотизъм от поведението на Спасчо, чичо доктор ще му бие една инжекцийка.

Проблемът с изнасяне на лични данни за Психологическата идентичност на лицето Спас Петров Михайлов действително подлежи на задължително преследване от Закона. Трябва да си пълно куко за да платиш НАЙ-ЕВТИНАТА екскурзия, да се бориш със зъби и нокти за отстъпка от цената(!?!), а след това да имаш претенции на столично парвеню от трийсетте години на миналия век!

И по отношение на Икономическата идентичност можем спокойно де спретнем дело. Някой да не е разбрал, че пътникът Михайлов няма пари?

За Културната идентичност говори собственият му правопис, така че може сам да си заведе дело, та да се ограмоти.

И накрая по номера на обувките се добираме до социалния статус на въпросния КОШМАРЕН ПЪТНИК. Явно е мързел и социално неангажиран, че като се е насрал, сега гребе с две шепи и се маже по главата, та да го видят и тия, що не го познаваха, какъв е красавец и колко чини...

рефер
Написано на 15 август 2007 19:29 ч.

Защо толкова злоба???!!! Може ли толкова незряла реакция?

А колкото до фирмата - къде отиде твърдениети , че "клиентът е винаги прав"? Аз смятам , че дори и да НЕ Е , ако фирмата се притеснява за сасегнатото си реномето , то би се защитила цивилизовано , а не последством поставени лица , уж случайни посетители на този сайт както на мен ми изглежда.Извинявам се предварително- може и да не съм права, но така ми се струва!

А до АПИС : Мисля си , че в началото не са били скрити данните!

рефер
Написано на 15 август 2007 19:36 ч.

Ха! Грешката е моя ! Сега виждам , че то си му има напълно данните на човека бе!!!!!!!!!!!

Този последният господин , да не се е правил по-добре на много знаещ и много страшен , защото проличава некадърността му!!!!!!!

За сведение - дори публикуването на снимка , на която се вижда вашият образ в далечината без ваше знание е достатъчно да се предявят претенции!

габито
не подкрепя мнението
Написано на 26 януари 2008 20:38 ч.

Не вярвам човекът за 140 да се е надявал да получи кой знае какво - все пак с Караджъ турс пътува!;)

ЕГН са го спестили,но как може да дават инфо за паспорта и телефона му????Къде е комисията за защита на личните данни.

Ей,апис христович!!!!!Много сте загубени, бе.Как може да се изразявате така грубо???Всяка втора дума ви е с**а!Нещастници!

Добре,че минах на ЛАКОРДА!;)

Ато
Написано на 29 януари 2008 23:22 ч.
Нищо не дал,нищо не получил.Като за без пари-толкова.Да се оплаче на арменския поп.Икономията е майка на мизерията.Само не разбирам защо фирмата отделя толкова внимание на човечеца и се излага по форумите.
bobole4e
не подкрепя мнението
Написано на 5 март 2008 14:31 ч.
какво значи това -за 140лв толкова! разбирам, да е отишъл там без пари и да се оплаква после, да. но човека е платил, разпитал, явно доста подробно и накрая е останал недоволен. това е негово право! не мисля , че е право на агенцията да дав акаквито и било квалификации на клиентите си и то тук , в интернет! откога ние, като клиенти трябва да се съобразяване  с агенции, които ни взимат парите за някаква услуга и после  се чудят как да минат по тънко! и само за сведение ще кажа, че аз съм изкарвала чудесен уикенд в истанбул за 110лв. не искам чудеса-искам просто някакво внимание и отношение към мен, като клиент и потребител, защото от такива като мен съществуват туристическите агенции
подкрепя мнението
Написано на 29 март 2008 10:29 ч.
Има тип хора, които си мислят, че за дребни стотинки ще се кефят в 5 здезден лукс. Може би за да са доволни ние от агенциите трябва да им даваме и по 20 евро на ден да имат какво да си харчат.
alina
Написано на 13 април 2008 16:37 ч.

Прави сте, че за 140 лв. петзвезден лукс няма и няма да има, но аз от лично преживяно с въпродната фирма, с която е пътувал господина ви казвам, че те са абсолютна аматьорска агенция. Няма нужда да разтягам локуми какво се е случило и как - въпросът е, че те нямат никаква организация, екскурзоводи и обслужване. За мене те са ТРАНСПОРТНА ФИРМА, а не туристическа, защото така практикуват - транспортират пътници и ги захвърлят в чужда страна.

dani
Написано на 16 април 2008 12:15 ч.
mnogo interesno ot koia strana pi6ete v momenta :)
Написано на 21 септември 2008 23:20 ч.

140лв. са си просто 140лв. Въпросът е, какво фирмата е предложила за тях, записала ли го е изрично и подробно в договора с клиента. Дала ли му е възможност да се запознае с хотела (и по-точно с типа на стаята) в която ще бъде настанен?

Не мисля, че "претенциозния" клиент е единствено виновен в тази ситуация.

Аз също мразя мизерията в предлаганите от повечето туроператори хотели, но точно за Истанбул поисках 4* хотел, доплатих си и го получих. Останах много доволен, за разлика от другите, които се задоволиха с 3+* хотел.

В Рио доплатих 125$ за прилична стая с изглед към Копакабана, но това си беше мой избор.

Просто нашите фирми работят лошо или по-скоро ги мързи да работят. Вижте немските туроператори... Ако поискаш във вазата в стаята си бяла орхидея-ще я получиш. Ако поискаш да купиш прясно мляко със 7,5% масленост-ще ти покажат и магазина, откъдето можеш да си го купиш НА НАЙ-ИЗГОДНАТА ЗА ТЕБ ЦЕНА.

Не напразно най-точната справка за интересни обекти и евтини магазини и хотели с добро качество, с точни цени (относително) е в немските сайтове.

Е, все пак не съм пътувал с тази фирма, но полемиката е интересна, включително и "юридическата".

не подкрепя мнението
Написано на 22 януари 2009 20:53 ч.
Maycoms Написано на 29 март 2008 10:29 ч.Има тип хора, които си мислят, че за дребни стотинки ще се кефят в 5 здезден лукс. Може би за да са доволни ние от агенциите трябва да им даваме и по 20 евро на ден да имат какво да си харчат.

Браво на Мейкомс - Мая Кутева!!!!!!!!!

Затова си зарязва клиентите без да си изпълни договорите. Само погледнете статиите за нея.

един от…
не подкрепя мнението
Написано на 21 февруари 2009 12:32 ч.
Meikoms e nai falchivata agencia v cjal svjat= samo vijte na kolko hora dalji pari. Na men sachto no skoro schte sajaljiava mnogo za izmamite si.
Написано на 4 март 2009 17:52 ч.

След доста прочетени редове по форумите относно коректността на тур операторите, реших и аз да напиша своето мнение относно Караджъ Турс.

Преди няколко години ми се налагаше често да летя до Истанбул за съботно-неделните почивни дни и три пъти ползвах услугите на горепосочената фирма.

И трите пъти си направих резервация за хотел "Цюрих" в Истанбул, като първите 2 пъти нямах никакъв проблем с настаняването, но третото посещение беше и последно за мен. Пристигайки в хотел "Цюрих" (в работно време) и давайки си ваучера на рецепцията, рецепционистът категорично ми отказа под предлог, че нямах свободни места в хотела (при предварително заплатена нощувка). След настояването ми да ми бъде осигурена стая, тъй като предварително съм заплатила, както и да ме свържат с офиса на фирмата в Истанбул, ме настаниха в нещо, което дори не може и да бъде окачествено като "дупка" - в хотела, който се намира срещу "Цюрих". Съответно никой не ми се обади от тур операторската фирма. Агент ме потърси в новия хотел едва на следващата сутрин, като ми се извини за неудобството, но не било зависело от тях, а също така щяли да ми възстановят разликата, тъй като вторият хотел беше с 1 звезда по-нисък клас.

Условията във втория хотел бяха под всякаква критика, и ако можех, нямаше и да се прибера да нощувам в него - толкова гнусен беше. В крайна сметка си бях платила за условията, които ме удовлетворяват, а не за дупката, в която попаднах, макар и по-евтина.

След като се прибрах в София се отбих до офиса на Караджъ турс, управителят естествено не беше в офиса, за да му изкажа лично възмущението си от обслужването при положение, че имахме предварително такава уговорка да се видим.

Служителката от офиса беше повече от любезна в извиненията си, но това не успя да заличи негативните емоции, които успях да събера благодарение на тяхната организация. Обещанията за "Компенсация заради неудобството което съм преживяла" също останаха да витаят някъде в пространството. Както винаги сме силни на обещания!!! Но на дела.....

От тогава не съм ползвала техните услуги, все още продължавам да чакам изпълнение на обещанието, или по-скоро наглостта им, също така и не препоръчвам на своите близки и познати да ползват техните услуги. Все пак лично съм преживяла "прекрасната им организация" и обратен жест на "причинения дискомфорт".

Това са Караджъ турс.

Ако искат все пак от Караджъ турс могат да се свържат с мен, като техен клиент ми имат координатите, а ако все пак са ги забравили, могат да ми пишат на електронния адрес:

gerganna_st@hotmail.com

Пожелавам на всички безгрижни почивни дни и незабравими ПОЛОЖИТЕЛНИ емоции по време на пътуванията си в страната и чужбина!

Гергана Стоева

Написано на 10 август 2010 23:03 ч.

Ако някой някога си позволи да качи личните ми данни в интернет, под каквато и да било форма, и да има нахалството да ме квалифицира - ще го съдя до дупка! И ще му взема и скапаната агенцийка, и всичко, което има.

Между другото, поздравления за Караджъ Турс - смятах да направя запитване при тях за почивка в Турция, но след това, което прочетох тук, се отказах завинаги!

Поздравления, господин управител! Надявам се повече хора да прочетат как качвате лични данни на клиентите си в интернет и да затворите скоро некоректната си агенция! Просто нямам думи за действията Ви в интернет!!!

цветан…
подкрепя мнението
Написано на 8 септември 2010 17:47 ч.

звъннах днеска на Караджъ турс да питам дали има места за една екскурзия, обадиха ми се след това, казаха, че да и аз потеглих за офиса им да плащам, почнахме да говорим, пред мен се обадиха да питат пак и.... местата били свършили точно преди минута.....ха ха ( а няколко агенции преди това ми бяха казали, че за същата екскурзия местата са свършили още преди месец),

 разбира се веднага ми предложиха друга, не точно докъдето исках, но се опитаха да ме забаламосат, че е дотам....., 3-4 пъти ги питах едно и също, докато се "сетиха" че не е точно до града който исках, а някакъв съседен :)))))

  след като още в началото започват с измама, кой знае какво ли очаква решилите да им се доверят.......

подкрепя мнението
Написано на 27 септември 2010 14:55 ч.

НЕ ПЪТУВАЙТЕ С КАРАДЖЪ ТУРС - въпреки, че в българия професионални агенции все още няма, но тези са пълни НАГЛЕЦИ!!!

подкрепя мнението
Написано на 27 септември 2010 15:00 ч.

търся потърпевши от "услугите" на КАРАДЖЪ ТУРС - все някога трябва да бъдат наказани, за да се кротне тая НАГЛОСТ. предлагам да заведем колективен иск.

не подкрепя мнението
Написано на 26 януари 2011 14:07 ч.
Аз също се колебаех дали да ползвам Караджъ турс за пътуване до Истанбул. Вече не се колабая - няма да ползвам услугите на тази фирма.Да не говорим, че по едно време от техен офис редовно получавах СПАМ, в който рекламираха офертите си:)Ей, пишман бизнесмени! Разберете! Клиентът е цар!
Написано на 15 март 2012 09:51 ч.
Nqkoi skoro da  e patuval do Istanbul s vyprosnite Karadja turs?Vse o6te li sa tolkova otricatelni mneniqta :0)))
Здравко
Написано на 15 септември 2012 00:49 ч.
С КАРАДЖЪ ТУРС И ПАРИ ДА МИ ДАВАТ ПОВЕЧЕ НЕ ПЪТУВАМ. Никаква организация, груби екскурзоводи, мизерни хотели и тн
Николай
Написано на 7 ноември 2012 00:12 ч.
Здравейте,намерих този сайт случайно покрай планирането на пътуване за Нова Година 2013 ,търсейки информация за друга фирма - да не споменавам коя - между другото ще имам едно на ум за нея.Попаднах на тази рубрика за фирма с която съм пътувал . Ще споделя набързо пресните ми впечатления.Все пак се върнахме преди 2 дни.Не мога да разбера наистина какво искате скъпи сънародници решили да пътуват!!Пътували сме в цяла Европа самостоятелно а не организирано точно заради опасения от некоректни агенции.Това беше първата ни организирана от агенция екскурзия с резервация 2719 на Караджъ турс. Пътувахме трима души : аз,съпругата ми и сина ни на 9 г.Организацията на фирмата беше на ниво. Тръгнахме от Бургас около 23.30 часа на 01.11.2012, пристигнахме около 6-7 сутринта в петък , като всички от групата бяха настанени по стаите си - обърнете внимание в 7 сутринта групата беше от около 60-70 души./ Автобус и пътнически микробус / Настаниха ни в три хотела като по-голямата част бяхме в хотел CEVRE . Относно допълнителните екскурзии  / които ако някой не знае се заплащат допълнително както е навсякъде в Европа/ нямаме никакви забележки-отлична организация ,екскурзоводите които са български преселници , даваха много информация както за обектите така и любопитни истории за съвременен Истанбул, навсякъде влизахме без да чакаме - който е ходил неорганизирано знае какви опашки има и пред Синята джамия,пред Света София и Водохранилището. Първият ден за нас се грижеше екскурзовода Исмет- страхотен човек - сигурен съм ,че знае по-добре историята на България от повечето българи!! Само за Долмабахче чакахме около 20 мин. ,между другото бяхме единствената група която беше непрекъснато подканяна от уредниците на двореца да се движим по-бързо за което основният виновник беше гида ни Халил - пенсиониран учител който най-подробно ни запознаваше с историята на този шедьовър. От него научих много и за съвременният живот. Например ,че мъжете могат да се пенсионират с 25 г. стаж ,жените - 21, и много други факти но те не са за тази тема която касае само фирмата.Освен това имахме организирана Панорамна обиколка,нощна обиколка,разходка по Босфора с корабче , екскурзия до Принцовите острови - също с екскурзовод . Представител от фирмата беше Марина - и тя също ни помагаше винаги когато имахме нужда от  информация.Пиша горното заради упреците към екскурзоводите - други не познавам , но тези двамата бяха уникални. Не ни беше поискана нито стотинка повече от предварително платената сума.Единствената ни забележка е към транспортната фирма - автобуса не беше много комфортен , но отдавам това на факта ,че съм 2м. и 110 кг. а също ,че сме свикнали да пътуваме със собствен транспорт.А на  господина мога единствено да кажа ,че го съжалявам,защото вместо да изкара един прекрасен уикенд той е изкарал това време във сумтене и мрънкане :) Ако не му е харесал хотела няма проблеми ,хотели колкото искаш има и за 80 $ , за 1500 $ или за 35000 $- последният е близо до Долмабахче. Все пак изискванията и претенциите ни трябва да се простират до там докъдето ни стига джоба. Освен това какво значение има хотела ? Ти си там не за да стоиш в стаята . Ние излизахме в 7 и се прибирахме след полунощ. Важно е да е чисто, да има душ и това е.Все пак сме туристи.Между другото не познавам никой от фирмата ,не съм служител,братовчед,ортак ,баджанак и т.н. ако има опция ще публикувам и снимки. Това все пак е субективно мнение не карам никой да си променя мнението или мирогледа. Относно някои верски намеци - жалки сте, за разлика от нас ,турците са успели да съхранят както своята така и чуждата култура за това те посрещат около 1 милион !! туристи на ден / може да направите справка ,аз я направих /. Ние за съжаление само рушим, колкото и тъжно да е това.Съветвам всеки който е тръгнал към Истанбул да не го гледа като голям мол или битак ,а да отдели поне половината от времето си да разгледа и другата му по-стойностна страна.С уважение !!Николай
3
подкрепя мнението
Написано на 8 май 2016 16:30 ч.

 

Здравейте, пътешественици. Споделям моите лични впечатления за  Булкомтур, като журналист, туристически представител-водач в друга фирма и редови турист.

Пътувахме трима приятели с  Булкомтур  за първи път преди седмица, но единственото, което помня е, че някой през цялото време крещеше… впоследствие се оказа, че е вътрешното ми „Аз”… Ще бъда кратък, защото нямам свободно време за глупости и… е, добре, хванахте ме, имам много свободно време… Този трип ми развали настроението за един уикенд и не заслужава дълги текстове, освен ако са пълни с псувни и то такива с унищожителен, а не оплодителен заряд. То не беше евтин хотел (без кафе на закуска, освен ако не си го купиш от бара…), то не беше бясно препускане, то не беше лошо отношение на екскурзовода… единствено шофьорът на автобуса беше професионалист и заслужава похвала!

Маршрутът беше Охрид-Тирана-Скопие… наистина интересен, но липсата на завършен I клас, селяндурското отношение към нас, туристите и абсолютна некомпетентност (взимаща колосален апогей, относно скулптурния шедьовър на пл. „Македония” в Скопие) на гръмко самопровъзгласилата се като екскурзовод, Мария Ласкова - https://www.facebook.com/mariq.mihailova.50 - водеше до усещане на съприкосновение с гнусна, слузеста твар. Това израсло в кочините създание, наистина умее да създава ниско вибрационно поле на неудовлетвореност и нещастие в екскурзиантите и да насажда впечатлението, че BulComTour е имитация на туроператор, целящ бърза печалба чрез измама и прецакване на своите клиенти.  Все още тая надежда да не е точно така… въпреки цунамито от негативни отзиви в нета. Но ще видим каква ще е тяхната реакция и тогава...

Екскурзоводството на въпросната персона бе толкова потресаващо некомпетентно, смърдящо на селяния с анален послевкус, че на моменти ми идеше да пробия дупка в тавана на автобуса, за да може да подишам малко чист въздух. За нейно нещастие, имащо нещо общо с визуалната чалга на огромната й задница, акцентът на въпросната екскурзоводка преди всяко спиране за 15 мин. (при 25 души в автобуса) беше „къде се намира тоалетната…” Това, че има някакви други забележителности беше игнорирано с нейното лично, „КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ”, че видите ли нямало смисъл да се говори какви забележителности има тук или там, защото „… това е кич!” Ако в Скопие неокласическата скулптура от бронз за стотици милиони евро е кич, то тогава в Рим е време да почват събарянето на статуите, форумите и пр.

Наистина съчувствам на ревящите чудовища в шкембето на Мариището, които така си спечелват достатъчно време за следващото плюскане, докато туристите се шлияят кой на където му видят очите, но не разбирам, защо изобщо трябва да има екскурзовод, който няма никакво желание да се занимава с тази дейност и постоянно нанася удари по реномето на фирмата, за която работи?!

Всека лекция от четените с досада в автобуса, водеше до неустоим подтик да отворя нета и да проверя колко е вярна предоставената информация… В половината случаи не беше! За тази пишман екскурзоводка са непосилни за произнасяне обръщения като: „Уважаеми туристи”, „Драги клиенти на Булкомтур”, а всяко включване започваше с отегчено, провлечено: „И такааа…”, следваше неактуална суха статистика свалена от нета набързо, богато гарнирано от безсъдържателни фрази, като "ъъъъ..." и „всъщност”, вероятно пускани с цел да създадат впечатление за компетентност… която липсва напълно. Пълна скръб! Скучно, безинтересно... депресарско и изморително...

При едно от кой знае защо толкова кратки спирания, докато четирима още пазарувахме в крайпътно магазинче, тази противна персона влетя с бързината на диво прасе и с груб глас изломоти:

– Айде, бе, кво се бавите? До кога ще ви чакаме? Да не съм ви падар?! – след което подозрително ни изгледа като крадци, защото тръгнахме към изхода с това, което вече си бяхме платили. – Ей, там е касата! През задния вход не може да излезете. Трябва да си го платите!

Тогава две от жените наредени на опашка веднага реагираха, споменаха липсващото й възпитание, спокойно обяснявайки, че вече е платено, а касиерът е туткав и още търсят някои неща и пр. На мен честно казано тогава не ми се занимаваше, но виж за това пък сега с голямо удоволствие ще налагам с гегата тая селска пръчка, докато я върна в кочината, от която е изпълзяла с грухтене.

И за какво беше цялото препускане и бързане?? За да се приберем в София 4 часа преди предвиденото по график?! Що за глупост? По мое скромно мнение, екскурзия се прави, за да се разкатаваш на шир и длъж… но явно това стресиращо препускане беше угодно само на дивата селяндурка Мария Ласкова, за да има време да си пътува към родното място по-късно. Така де, на нея в турското ресторантче за какво и е да стои повече от 2 часа?

А там (в различните дестинации) видях, че имаше истински екскурзоводи, водеха със знаменца групите си, разказваха им (без да четат като досаден диктор) кое какво е, какъв стил, кой автор, архитект или пр. И знаете ли... тези туристи видимо бяха доволни - усмихнати, въпреки дъжда. Удовлетворени...

В заключение моите препоръки към всички бъдещи потребители на услугите на Bulcomtour са:

1.     Записвайте се в екскурзии, КОИТО НЕ СЕ ВОДЯТ от Мария Ласкова!

2.     Предварително правете уговорка, всяка дестинация да бъде разглеждана с 1 ЧАС ПОВЕЧЕ от предвиденото от тях!

3.     Искайте ПО 30 МИН. НА ПОЧИВКА по пътя!

4.      ИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ ПО-ПОДРОБНО ОТ ХОТЕЛА, където ще бъдете настанявани, защото се избират възможно най-евтините хотели с обслужване под всякаква критика -  на мен ми направи впечатление, че когато позвъних на рецепцията и попитах за паролата за интернет ме накараха да сляза до долу да ми я напишат, вместо да ми я продиктуват по телефона;  в менюто на ресторанта половината неща ги нямаха в наличност, а тези които бяха там имаха тройна надценка.

 

От всичко писано до тук – изводите са ясни – изберете по-престижна фирма!

Ако попаднете на тази ще се сдобиете с неприятни спомени.

 

 

 

 

 

Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Срещу 140 лв. - претенции за петзвезден хотел