BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Други кошмари > Спация Тур завлече стотици клиенти и е във фактически фалит, но няма кой да и отнеме лиценза!

Спация Тур завлече стотици клиенти и е във фактически фалит, но няма кой да и отнеме лиценза!

До момента мнението не се подкрепя. (общо гласували: 5409)

Както вече се разбра от публикации в медиите и от интернет форумите, туроператорът Спация Тур от месеци е във фактичски фалит!

Стотици клиенти са завлечени с огромни суми за екскурзии до САЩ, Мексико, Мавриций, Испания, Португалия, Пиренеите, Израел и Йордания. Тъй катоq до такива далечни дестинацииq хората обикновено не пътуват сами, а с близки или приятели, повечето от измамените са платили суми от порядъка на няколко хиляди лева!

Схемата на измамата е проста: от Спация анонсират луксозни екскурзии, в атрактивни дестинации и искат да им се плати 100 % авансово от година до 6 месесеца преди екскурзията. След като приберат парите, престават да си вдигат телефоните и в навечерието на заминаването разпращат на клиентите си мейл, че екскурзията се отлага.

Някои екскурзии се отлагат по този начин вече повече от две години!

Клиентите напразно се опитват да се свържат с офиса на фирмата, тъй като междувременно адресът му е сменен, както и телефоните. Изгубили търпение, те подават жалби до съответните институции и до застрахователите от Армеец и ако изобщо получат отговор, той е чисто формален и гласи, че ще бъде извършена проверка. И така вече над 6 месеца, нито застрахователите изплащат обезщетения на пострадалите, нито прокуратурата е образувала срещу управителя на Спация Тур Венцислав Николов дело за измама! Нещо повече, независимо от десетките жалби, фирмата все още разполага с лиценз за туроператорска дейност и продължава да мами нови и нови лековерни клиенти на адреса на новия си офис! Затова призовавам:

СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ СПАЦИЯ ТУР! Те са измамили стотици хора, ще измамят и вас!

Автор: арх. Димитров (d_dimitrov77@abv.bg)
Написано на 20 септември 2013 в 00:11 ч.
коментар До момента има 5 коментара:
Потресен
подкрепя мнението
Написано на 20 февруари 2014 21:09 ч.
В добавка към написаното е добре да се каже, че окончателното становище на Армеец е да не се изплащат обезщетения на измамените от Спациязащото фирмата си била ПЛАТЕЖОСПОСОБНА !!! Вижте линка с интервюто на изпълнителният директор на "Армеец" Цветанка Крумова: http://news7.bg/%D0%9E%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D0%9C%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B9-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F_l.baa_i.38528_b.5439.html#.UwZQiIXS354
Валерия
подкрепя мнението
Написано на 21 февруари 2014 08:56 ч.
Гледах това интервю. Въпросната Крумова обясни, че нямало основание да се изплащат обезщетения, защото: 1. Спация Тур не била в несъстоятелност по време на извършване на тяхната проверка.Интересно как може "проверката" на застрахователя да се счита за меродавна дали застрахованата фирма е в несъстотелност или не? Преди всичко, те са заинтересована страна, защото ако бъде установено, че има несъстоятелност, ще трябва да платят огромни обезщетения на застрахователя. На второ място, те не са оторизирани от закона да установяват наличието или липсата на несъстоятелнст и интерпретират финансовата документация по някаква си тяхна методология както им изнася.  На трето място, какво става, ако междувременно фирмата все пак е изпаднала в несъстоятелност - примерно 2 дни след приключване на тяхната "проверка"? Не се плаща обезщетение ли?2. Спация била показала документи, че е извършила някакви плащания на кредитори.Защо обаче от "Армеец" не кажат на кого е платено, в какъв размер; има ли реални банкови документи, потвърждаващи плащането и извършена ли е проверка дали парите впоследствие не са върнати обратно на Спация?Интересува ме някой контролира ли изобщо дейността на застрахователите, защото в случая клиентите на Спация са жертва на двойна измама - от една страна от Спация, а от друга - от ЗД "Армеец"!
Евстатиев
подкрепя мнението
Написано на 21 февруари 2014 14:27 ч.
Едно уточнение: към момента, в който е започната темата Спация наистина все още е имала лиценз за туроператорска дейност, но междувременно вече няма. Само че липсата на лиценз не променя по никакъв начин положението на измамените клиенти на фирмата. Някои от тях, които бяха застраховани в Алианц, бяха обезщетени. Повечето обаче са застраховани в Армеец, а те категорично отказват да платят обезщетения на пострадалите. Сами си правете изводи за застрахователите!
Арон
подкрепя мнението
Написано на 2 април 2014 17:06 ч.
В крайна сметка Спация е с отнет лиценз, но само малък брой измамени клиенти си върнаха парите - тези, които са застраховани в "Алианц". Застрахованите в "Армеец" пиха една студена вода и няма да получат нищо! Всички сезирани инстанции доказаха за пореден път своята безполезност и некомпетентност. Изводите: българското законодателство и българските институции толерират измамниците в туристическия бранш! И още: не се застраховайте в "Армеец"!
поредния…
Написано на 20 май 2015 10:29 ч.
Мили хора, колкото и да ви омайват от СПАЦИЯ ТУР с прекрасни дестинации, НЕ ТРЪГВАЙТЕ! Това е туристическа агенция която не само ще ви вземе парите за определен маршрут, но и после ще се окаже, че превода за хотел и не пристигнал по банков път на сметката на хотела, я автобусната фирмата която е ангажирана , да ви развежда на туристическа обиколка, ще ви "изнудва за още пари" и после ще тръгнете с куфари и деца от влак на влак , от метро станция до метро станция, и като стигнете до съответната спирка ще се укаже ,че не знаем къде се намира хотела в който трябва да пренощувате и ще направите една обиколка на жилищен квартал от около 5 км тътрейки куфари и деца и ще си доплатите за хотела, за влака и т.н. и вместо прекрасните спомени от красивите места които сте видели, у вас ще остане усещането, че сте измамени за пореден път, от фирма която трябва завинаги да бъде заличена от списъците с туристическите агенции , а на собственика на СПАЦИЯ ТУР господин Венцислав Николов да бъде забранено с прокурорска заповед да извършва туристическа дейност, за да няма повече измамени туристи които са имали неблагоразумието да тръгнат да обикалят Европа със СПАЦИЯ ТУР.
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Спация Тур завлече стотици клиенти и е във фактически фалит, но няма кой да и отнеме лиценза!