BadHoliday

Спация Тур завлече стотици клиенти и е във фактически фалит, но няма кой да и отнеме лиценза!

Както вече се разбра от публикации в медиите и от интернет форумите, туроператорът Спация Тур от месеци е във фактичски фалит!

Стотици клиенти са завлечени с огромни суми за екскурзии до САЩ, Мексико, Мавриций, Испания, Португалия, Пиренеите, Израел и Йордания. Тъй катоq до такива далечни дестинацииq хората обикновено не пътуват сами, а с близки или приятели, повечето от измамените са платили суми от порядъка на няколко хиляди лева!

Схемата на измамата е проста: от Спация анонсират луксозни екскурзии, в атрактивни дестинации и искат да им се плати 100 % авансово от година до 6 месесеца преди екскурзията. След като приберат парите, престават да си вдигат телефоните и в навечерието на заминаването разпращат на клиентите си мейл, че екскурзията се отлага.

Някои екскурзии се отлагат по този начин вече повече от две години!

Клиентите напразно се опитват да се свържат с офиса на фирмата, тъй като междувременно адресът му е сменен, както и телефоните. Изгубили търпение, те подават жалби до съответните институции и до застрахователите от Армеец и ако изобщо получат отговор, той е чисто формален и гласи, че ще бъде извършена проверка. И така вече над 6 месеца, нито застрахователите изплащат обезщетения на пострадалите, нито прокуратурата е образувала срещу управителя на Спация Тур Венцислав Николов дело за измама! Нещо повече, независимо от десетките жалби, фирмата все още разполага с лиценз за туроператорска дейност и продължава да мами нови и нови лековерни клиенти на адреса на новия си офис! Затова призовавам:

СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ СПАЦИЯ ТУР! Те са измамили стотици хора, ще измамят и вас!

Автор: арх. Димитров (d_dimitrov77@abv.bg)
Написано на 20 септември 2013 в 00:11 ч.

 

Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.